Gå til sbm.no
Tjørvåg IL har blandet lag med jenter og gutter, og med både 1. klassinger og de som går siste halvåret i barnehagen. Da kan fotballbanen bli veldig stor og det blir bra å få innrammingen som treerbane gir.

Over 80 treerbaner til hele fylket

Tar storjafs med minibaner

Hele Norge misunner oss. Det sier daglig leder i Sunnmøre Fotballkrets, Bjørn Oskar Haukeberg, som mener treerbane er et fremskritt for fotballen.

Med en innrammet treer-bane på 10 x 15 meter blir fotballen tett på, aktiv og mye kjekkere, sier daglig leder i Sunnmøre Fotballkrets, Bjørn Oskar Haukeberg.

- Den beste måten å bli glad i fotball på er å være mest mulig bort i ballen, og med de innrammede treerbanene holder ballen seg på plass og spillerne blir mye mer involvert.

Haukeberg er tydelig på at treerbanene er et fremskritt for fotballen og at dette vil videreutvikle og styrke fotballen i konkurransen mot storindustrien som lokker barna til inaktivitet ved ulike skjermer.

- Treerbanene gir en helt annen aktivitet og annen opplevelse.

Stort behov

Dette er baner for de aller yngste; seks-åringene i hele fylket og sju-åringene i Nordmøre og Romsdal fotballkrets gjennom et pilotprosjekt. Trolig blir det for begge alderstrinnene over hele landet fra neste sesong. Og fotballklubbene har sett behovet. Førti klubber over hele fylket har bestilt 84 baner - med støtte fra Sparebanken Møre.

- Og hele Norge misunner Møre og Romsdal dette. Det finnes ikke maken i Norge.

Bjørn Oskar Haukeberg sier dette sikrer de plassen som en av de beste fotballkretsene i verden, og at støtten fra Sparebanken Møre har vært avgjørende. Det er mange klubber som ikke hadde hatt råd til å kjøpe slike baner selv.

- Med støtten får vi nå gjort et kjempejafs når det gjelder treerbaner og utvikling av fotballen.

Tjørvåg IL er mellom de mange fotballaga som nå får treerbane, og de gleder seg. Lagleder for 6- og 7-åringane, Guro Kvalsund Aksnes, sier de har prøvd slik bane på cup og det gav en helt annen fotballopplevelse.

God effekt
Linda Rafteseth Grimstad, fagsjef for informasjon i Sparebanken Møre, gleder seg over at gavemidler fra banken får så god effekt.

- Med TEFTmidler ønsker vi å være med på prosjekt som gir verdi og energi til mange, og gjerne slikt som skaper gode oppvekstvilkår for barn og unge. Vi leter etter de med vilje til å skape noe, de med glød og engasjement for prosjekt som har verdi for andre, og så kan vi være med på spleiselaget. Sammen gjør vi det mulig

Samtidig ønsker Sparebanken Møre å være med på å legge til rette for nyskaping og nyutvikling innen næringslivet.

- Vi vil utvikle fylket og næringslivet, og være med å danne større bo- og arbeidsmarkeder.

TEFTmidler går også til prosjekt som skaper møteplasser og binder folk tettere sammen. Det kan være innen forskning og utvikling, næringsliv, kultur og opplevinger eller kunnskapsutveksling. Sparebanken er derfor en aktør gjennom TEFTmidler på ulike arenaer som teaterfestivaler og forskerforumet Fjordkonferansen der forskere møtes, diskuterer og utveksler kunnskap og pågående forskning. Ulike nærmiljøtiltak står også på programmet.

- Det er i møte mellom mennesker det skjer magi, og det vil vi være med å legge til rette for.

Nå kan du søke om TEFT midler til ditt prosjekt

TEFTmidler

  • Til konkrete prosjekt som skal gjøre fylket til et bedre sted å vokse opp, bo og arbeide.
  • Til prosjekt som gir verdi og energi til flere innen næringsutvikling, kultur, idrett, nærmiljø, samferdsel, kompetanse.
  • Til lag, organisasjoner og selskap, ikke privatpersoner eller rent kommersielle prosjekt
  • Til spleiselag der søkeren bidrar med egeninnsats og gjerne andre inntektskilder.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement