Gå til sbm.no

Skadeforebyggende tiltak

Ikke glem røykvarsleren

Vi nordmenn elsker å kose oss hjemme, noe vi gjør til gangs i julen. Men husk; levende lys og åpen ild er hovedårsaken til at det er flere branner i julen enn ellers.

Bytt batteri

Glemte du å bytte batteri i røykvarsleren 1. desember, på røykvarslerens dag? Batteriene i røykvarsleren skal skiftes en gang i året. Det er lettere å huske når du gjør det på en bestemt dato. Legg opp varsel i kalenderen for neste års bytte allerede nå, og bytt batteriene dine før jul. 


Test røykvarsleren 

Vinter og jul er høytid for brann. Grunnen til det er blant annet at vi er mer hjemme, lager mer mat og oppholder oss på kjøkkenet, fyrer i peisen, tenner lys og bruker mer elektrisitet til stadig flere apparat og dingser. Dermed øker brannfaren.

Å bli varslet tidlig er avgjørende for rask og trygg evakuering av boligen i tilfelle brann. Det er derfor viktig at røykvarsleren virker som den skal når uhellet først er ute. Gjør det til en rutine å teste røykvarsleren en gang i måneden. 

Du kan lese mer om brannsikkerhet på sidene til DBS (direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap).


Rimeligere forsikring
Mange forsikringsselskap gir rabatt hvis man har gode brannforebyggende alarmer. Har du forsikring gjennom Eika får du rabatt ved følgende FG godkjent brannalarm:

  • Brannalarm som varsler i og utenfor boligen så det høres i nabolaget
  • Brannalarm som går til vaktselskap eller brannstasjon

Flere artikler i kategorien Bolig