Gå til sbm.no
Ung kvinne som henger post-it lapper på et vindu.NÆRINGSTEFT: Gjennom seminar og workshops jobber deltagerne seg gjennom tema som økonomi og markedsføring. FOTO: iStockphoto

NÆRINGSTEFT med over

2 millioner kroner i premiepotten

NÆRINGSTEFT handler om gode idéer, og gode idéer er noe alle kan få. Noen av disse idéene er verdt å jobbe videre med. NÆRINGSTEFT er en samling av folk som vil gjøre idéer om til forretningsidéer, og kanskje til levebrød for både seg selv og andre.

Konkurranse og kompetansereise

NÆRINGSTEFT er langt mer enn førstepremien på 1 mill. kroner. Det er en kompetansereise som tar for seg de viktigste fagområdene en gründer må sette seg inn i.

– Tidligere deltakere har understreket at det beste med NÆRINGSTEFT er alt de har lært og opplevd gjennom å delta. Derfor legger vi ekstra vekt på selve kompetansereisen, sier Linda R. Grimstad, prosjektleder for nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT i Sparebanken Møre. Hun understreker at et viktig mål med prosjektet er å stimulere skaperglede i en tidlig fase.

– Gjennom seminar og workshops jobber deltakerne seg gjennom tema som økonomi og markedsføring, setter seg i kundens sted og øver seg på å selge inn idéen til kunder så vel som investorer. Vi ønsker at så mange som mulig skal få være med på reisen så lenge som mulig. Selve konkurransen starter først på nyåret, forteller Grimstad.

Ja, jeg vil melde meg på NÆRINGSTEFT


Hva vil det si å være med på NÆRINGSTEFT?


Koker hodene sammen

I NÆRINGSTEFT møter du det lokale økosystemet som er viktig for gründere. Samarbeidspartnerne i NÆRINGSTEFT representerer kompetanse innen jus, markedsføring, økonomi, bedriftsutvikling med mer.

– Deltakerne får møte dedikerte og kompetente mentorer. De får gode faglige råd, utveksler erfaring med andre gründere, får inspirasjon og faglig påfyll, - og ikke minst muligheten til å bygge nettverk. Magien skjer når kloke hoder jobber sammen, sier Grimstad.

Å delta i NÆRINGSTEFT er en unik erfaring. På toppen kan du vinne en million kroner. Meld deg på, råder Linda R. Grimstad, prosjektleder for nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT i Sparebanken Møre.

Kompetansereisen

Næringsteft 2021 blir en hel-digital kompetansereise, godt ispedd møteplasser i mindre grupper der gründerne får teste idéen på andre. Søknadsfristen er 1. november.

Første samling blir 5. november der ProtoMore vil gi oss et innblikk i designtenking og kundebehov. Videre går ferden til Innovasjonsfestivalen før vi tar fatt på pitch og første innleveringsoppgave. Deltakerne vil også få tilgang på et rikt ressursbibliotek som verktøy i sin idéutvikling. 

- Som gründer og deltaker opplevde vi ei RÅ framdrift gjennom NÆRINGSTEFT, sier Birgitte Lovise Urke i Natural Silence.

NÆRINGSTEFT konkurransen

Selve konkurransen starter i slutten av januar. På bakgrunn av en forretningsplan på én A4-side og en fire minutters presentasjon for juryen, velges det ut 15 deltakere som går videre i konkurransen. Disse vil få møte mentorer fra bank, finans, forretningsrådgivning, markedsføring, jus og design som alle ønsker å bidra til at forretningsidéen skal lykkes.  

Selve finalen vil gå av stabelen i mars – da kåres vinneren av NÆRINGSTEFT og premien på 1 million kroner!

Ja, jeg vil melde meg på NÆRINGSTEFT

Fakta om Næringsteft

 • En kompetansereise og gründerkonkurranse med 2 150 000 kroner i premiepotten
 • Vinneren får 1 million kroner!
 • Deltakerne får blir med på en unik kompetansereise sammen med mentorer fra Converto, Kvale, Pir, Vest, Visma, NTNU, ProtoMore, Vindel, ÅKP og Sparebanken Møre
 • Etablert av Sparebanken Møre i 2017, og blir arrangert for fjerde gong i 2020/21
 • Tidlegere vinnere:
  • 2020: Undervisningsplan.no, Kristiansund
  • 2019: Roadtech AS, Tingvoll
  • 2018: AgriMare Bio, Ålesund

 

Premier

 • 15 semifinalister får 50.000 kroner, mentoring og tilbud om 3 mnd. gratis inkubatorplass hos valgfri kunnskapspark
 • 2. og 3. plass får i tillegg 200.000 kroner kvar
 • Vinneren får 1 million kroner 

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement