Gå til sbm.no
Foto: Elias Storøy

Sommerfesten på Giske

Betal med plast

Sommerfesten på Giske blir den første festivalen i verden hvor inngangsbilletten betales med en pose søppel.

Plukk plast i nærområdet ditt, ta det med på Sommerfesten og la det være inngangsbilletten. - Sommerfesten har alltid vært en spleisefest der alle har bidratt med det de kan. Man kan fortsatt spleise med penger eller ta med ei kake til et felles kakebord, men fremover skal vi også slå et slag for miljøet, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.

Plastkunst fra naturen

Årets festival går over to dager  29. - 30. juni. Lørdagen blir dag- og kveldsarrangement for de over 18 år, mens søndagen blir en familiedag. Inngangsbilletten lørdag er kr. 499, men alternativt kan du betale ved å ta med en søppelsekk full av plast. Dette må være plast som er plukket ved stranden eller i naturen. Det samme gjelder søndagen, hvor en søppelsekk med plast kan være ditt bidrag i spleisekassen.

Prosjektet som settes i gang nå er et samarbeid med Sparebanken Møre og Plastfritt Hav. Av den innsamlede plasten vil det bli laget en kunstinstallasjon på festivalområdet, før det blir resirkulert.


Foto: Kristin Støylen

Gjennomgående miljøprofil

De ansvarlige for festivalen oppfordrer publikum til å reise kollektivt og setter derfor opp gratis busser fra Rutebilstasjonen til festivalområdet på Giske (t/r) hele festivalhelgen. - Dette er inspirerende og viktig å være med på, sier Cecilie Myrstad i Sparebanken Møre. - Vi er stolt av å bidra til prosjekt som tar grep for samfunnet. Sammen skaper vi verdier som blir viktig for fremtiden, sier Myrstad.

- De fleste festivaler, også våre, har en vei å gå for å drive mest mulig bærekraftig, men i år tar vi nye steg i riktig retning. Vi håper at mange blir med og bidrar, sier Giskeødegård. Sommerfesten arrangerer også en egen strandryddedag på Giske i neste uke, der alle oppfordres til å bidra.

 - Plast i havet er et stort problem, og det er viktig for oss å ta ansvar. Det gjør vi med å sette fokus på problemet gjennom prosjektet «Spleis med plast» sammen med Sparebanken Møre og Plastfritt Hav, men også konkrete tiltak for å redusere bruken av plast og for å rydde området, avslutter festivalsjef Ante Giskeødegård.


Ønsker du å bidra?

Alle som ønsker kan være med på plastryddingen. Bor du i Ålesundsområdet kan du hente poser til å plukke havrusk hos Sparebanken Møre i Ålesund, i Spjelkavik og på Valderøy. Det vil være mottak for plasten ved inngangen til festivalen og på Terminalen Byscene/Rutebilstasjonen i Ålesund (onsdag 26. og 27. juni). I motytelse får du sommerens kuleste festivalband "Jeg har spleiset med plast".

Dersom du vil dele bilder eller video fra ryddingen bruker du hashtaggen #spleismedplast og tagg Sommerfesten på Giske i sosiale medier. Da er du også med i trekningen om billetter til årets Jugendfest i Ålesund i august.

Stikkord

Kultur

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement