Gå til sbm.no
Mildrid Djupvik og Chris Walley i arbeid foran en PC.

NÆRINGSTEFT-finalist:

Er du klar for en Eco Trip?

Appen Eco Trip måler ansattes utslipp av co2 på jobbreiser og til og fra jobb. Den skal gjøre det lettere å føre klimaregnskap for bedrifter.

Bak Kristiansund-bedriften Virtual Escapes står ekteparet og gründerne Mildrid Djupvik og Chris Walley. Nå er de klare som en av tre finalister i Sparebanken Møres nyskaper-konkurranse NÆRINGSTEFT hvor vinneren får en million kroner.

En million vil bety enormt
– Helt utrolig at vi har kommet til finalen blant så utrolig mange dyktige og flinke kandidater. Skulle vi vinne, vil en million kroner bety enormt mye for den videre fremdriften, forteller en strålende fornøyd Mildrid som sammen med Chris så langt er de to eneste ansatte i selskapet.

Pendlere
Den digitale plattformen Eco Trip skal hjelpe bedrifter å kalkulere og analysere co2-utslipp fra forskjellige typer reiser som ansatte i firmaet gjør. Eco Trip inkluderer også utslippet fra de som pendler til og fra jobb.

– Ingen andre av de plattformene som er på markedet inkluderer utslippet til pendlerne som er ganske enormt, forteller Mildrid.

Alternativer
Appen vil også vise utslipp ved alternative reisemåter, og bedrifter kan for eksempel beregne hvor mye mindre utslipp to dager med hjemmekontor i uka vil bety, og hvor mye mindre utslipp det vil medføre om de som for eksempel bor nærmest lar bilen stå og sykler til jobben.

Mildrid Djupvik og Chris Walley har bakgrunn innen henholdsvis design og koding - en god kombinasjon når nye apper skal ta form

Fyller bærekraft med innhold
– Det er ikke utenkelig at bedrifter etter hvert vil bli pålagt å føre slike regnskaper. Vi ser mange oppsider ved appen som bevisstgjøring, inspirasjon, alternativer og muligheter for å redusere utslippet. Vi tror også at Eco Trip vil være et viktig verktøy for bedrifter som virkelig mener noe med bærekraft, og som vil fylle begrepet med innhold, sier Mildrid.

Møttes i England
Chris står for det tekniske, koder og utvikler produktene. Mildrid som er utdannet innen kunst og illustrasjon står for designet. De to møttes som studenter i England. Nå har Mildrid overtatt barndomshjemmet på Frei hvor hun bor med Chris og parets tvillinger. Her jobber de også med å utvikle bedriften.

Lokal verdiskaping
– Vi er opptatt av lokal verdiskaping og målet er å ansette flere flink lokale folk, men først må vi få økonomisk bærekraft i Virtual Escapes. En million kroner vil gi oss en pangstart. Med flere ansatte vil vi kjappere kunne utvikle Eco Trip, forteller Mildrid.

Elbil til Frankrike
Ideen til Eco Trip ble unnfanget da Chris bestemte seg for å reise til Frankrike med elbil. Han ville finne ut hvor greit det var å reise på den måten, hvor lang tid det ville ta. Underveis dukket det opp en rekke tanker om hva alternative reisemåter ville medføre av utslipp sammenlignet med elbil.

Pilot
– Vi skal nå lansere et pilotprosjekt, og Kristiansund kommune som er en stor arbeidsgiver, har takket ja til å være med. Det blir utrolig spennende, sier Mildrid.

Virtual Escapes holder til på Frei. T.v. Tore Vevang, Banksjef Personmarked i Kristiansund, og t.h. Kolbjørn Heggdal, Banksjef Næringsliv Romsdal Nordmøre.

Tilfeldig og i siste liten
Mildrid og Chris ble med i Sparebanken Møres kunnskapsreise og gründerkonkurranse NÆRINGSTEFT tilfeldig og helt i siste liten.

– Hehe, ja det var faktisk litt tilfeldig. For å kartlegge et mulig marked for Eco Trip avtalte vi et møte med forskjellige bedrifter, blant annet Sparebanken Møre Kristiansund. Der møtte vi finansiell rådgiver Marius Neergaard som mente Eco Trip burde være noe for NÆRINGSTEFT, forteller Mildrid.

Mektig imponert
Nå har en mektig imponert jury stemt Virtual Escapes og Eco Trip frem til finalen. Der skal de konkurrere med Ålesund-bedriften Exotek AS (utvikling, produksjon og salg av elektriske terrengkjøretøy med ekstrem fremkommelighet for personer med nedsatt funksjonsevne) og Molde-bedriften Corron AS (smarte anoder i stålkonstruksjoner under vann).

Gull verdt
Som semifinalister fikk Mildrid og Chris 50 000 kroner, mentor-hjelp og tre måneders gratis inkubatorplass i kunnskapsparken Vindel. 17.mars handler det om en million kroner for ekteparet. Som finalister er de uansett sikret 200 000 kroner.

– Finaleplassen gir oss også en oppmerksomhet som er gull verdt, mener Mildrid.

Alle har alt å vinne
Hun omtaler kunnskapsreisen som helt fantastisk, og roser Sparebanken Møre for opplegget, og for hvordan banken løfter frem nyskapere og gründere.

– Vi har lært mye om pitching, forretningsplan og det å se kritisk på vår egen forretningside. Alt sammen viktig i det videre arbeidet med Eco Trip, og ikke minst viktig i forhold til investor-innsalg, mener Mildrid som anbefaler alle nyskapere og gründere om å bli med på neste NÆRINGSTEFT fordi her har alle alt å vinne uansett hvor langt man kommer, ifølge Mildrid.

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement