Gå til sbm.no
For Ida Olin Worren Hauge endte intrnship-perioden med fast jobb i Sparebanken Møres markedsavdeling. FOTO: SMP Brand Studio

Internship

Ga Ida Olin drømmejobben

Ida Olin Worren Hauge var en av syv NTNU-studenter i internship ved Sparebanken Møres hovedkontor i Ålesund. Praksisplassen endte etter 15 ukers internship med fast ansettelse.

Arbeidspraksis-prosjekt
Internship og InnoPraksis er et pågående prosjekt ved NTNU og Institutt for Internasjonal Forretningsdrift. I vår valgte nesten 40 studenter ved NTNU Ålesund å benytte seg av muligheten til å teste seg selv i arbeidslivet gjennom studiepoenggivende studentpraksis i sunnmørske bedrifter og organisasjoner som ønsker kloke hoder til forskjellige prosjekter.  Internship tilbys i 6. semester til Bachelor-studenter i markedsføring, innovasjon og ledelse, og økonomi og administrasjon.

Ville ut i arbeidslivet
– For meg var dette en mulighet jeg grep med begge hender. Jeg var ute i arbeidslivet før jeg begynte å studere, og har vel hele veien følt at det å være en «evig student» ikke var noe for meg. Samtidig visste jeg at jeg trengte en bachelor for å kunne få en bra jobb og har ikke angret et sekund på det valget, forteller Ida Olin.

Gull verdt
Hun mener internship og innopraksis-prosjektet ved NTNU er gull verdt og håper at mange studenter benytter seg av muligheten til å få relevant arbeidspraksis. Studentpraksis har en sentral rolle i mange studieprogram, og fremheves som en læringsform som øker arbeidsrelevans i høyere utdanning. Nesten ingen av studentene i økonomisk- administrativ utdanning har praksis i løpet av studiet. Det ønsket NTNU Ålesund, som omtaler seg selv som Norges mest næringsnære campus, å gjøre noe med.

Studentene Madelen Nymoen, Sondre Bjørdal Roald, Doruntina Haklaj og Ulrik Ophus hadde opplevelsesrike uker i Sparebanken Møre.

Bra for begge parter
– Man hører jo at mange bedrifter vil ha folk med litt arbeidserfaring. Det er jo her internship er så bra. Jeg fikk finne ut om bank virkelig var noe for meg. Banken fikk se hva jeg stod for, hva jeg var god for og hvem jeg var som person før de ansatte meg. Det gjør jo en ansettelse litt tryggere for begge parter. Så for meg var internship midt i blinken, forteller Ida Olin.

Tips til CV og søknad
For Ida Olin startet det med karrieredagen på høsten i fjor hvor ulike bedrifter, selskaper og organisasjon som er med i prosjektet, presenterer seg selv og sin virksomhet. På bakgrunn av presentasjonene og samtaler med næringslivsrepresentantene, rangerer studentene en liste på tre arbeidsgivere de kunne tenkte seg å ha internship eller innopraksis hos. Gjennom karrieredager og veiledninger forberedes studentene til å selge inn sin kompetanse på best mulig vis, de får tips til cv, søknader og hvordan de bør fremstå i jobbintervjuer.  

Vokste opp med banken
– Etter å ha møtt Sparebanken Møre visste jeg at det var førstevalget mitt, forteller Ida Olin om banken som hun bokstavelig talt har vokst opp med i Gursken.

Hun har vært kunde i banken fra hun var bitte lita. Her har hun jevnlig vært og tømt sparebøssene sine som barn og hun har spilt fotball med bankens logo på drakta. Dessuten viste hun om en medstudent som var strålende fornøyd med sitt internship i Sparebanken Møre året før. 

Ida Olin var en av nesten 40 studenter ved NTNU som valgte å benytte seg av studentpraksis.

Jublet
– Jeg var fryktelig spent etter intervjurunden med banken, og jublet da jeg fikk fortsette å være i markedsavdelingen. Jeg var riktignok den eneste studenten i den avdelingen, og hadde ingen andre medstudenter å lene meg på. I starten føltes det skummelt, men i ettertid ser jeg at det kanskje var bra, fordi jeg da bare måtte hoppe i det, forteller hun.

Ida Olin skulle i utgangspunktet være intern i banken to dager i uka, men allerede etter første dag ble hun spurt om hun kunne tenke seg å jobbe deltid for banken og markedsavdelingen som da var midt i en omorganisering. På slutten av internshipet søkte hun på en ledig jobb som dukket opp – og fikk den.

Super plass
Med internship og deltid jobbet hun hele uker i banken, og trivdes umiddelbart. Hun forteller at hun ble tatt imot på en utrolig fin måte, og merket samtidig at teorien hun hadde lært kunne omsettes i praktisk arbeid i markedsavdelingen i Sparebanken Møre.

– Sparebanken Møre og markedsavdelingen føltes ganske tidlig som en super arbeidsplass for meg og det tror jeg den vil være lenge, sier Ida Olin som mener internship er en vinn-vinn-situasjon både for studentene, næringslivet og NTNU som koblingsboks for næringsliv og akademia.

Amalie Røyseth Tandstad, Jens Flåen og Ida Olin Hauge vil anbefale internship på det varmeste. De har fått mange nye opplevelser, innblikk i en annen arbeidskultur og gode relasjoner.

En perfekt match - les om hvordan Ida Olin ble tatt imot i banken.

Ønsker du mer informasjon om hvordan din bedrift kan få erfaringsutveksling med studenter gjennom internship? Les mer her.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement