Gå til sbm.no
Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde Fotball foran fotballstadion i Molde.Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde Fotball, er en spent optimist før seriestart.

Endelig fotballstart:

Molde går for gull

Etter kanonprestasjoner i Europaligaen er et heltent MFK-lag superklare for seriestart. Ekspertene holder Molde som favoritter, og det er helt greit for hovedtrener Erling Moe.

– Vi går for gull. Vi har en klar målsetting om at vi hvert eneste år skal være med å kjempe helt der oppe i toppen. Det sitter i veggene og er en del av klubbens kultur. Derfor ville jeg ha vært mer bekymret om vi ikke ble nevnt blant favorittene, sier Moe.

Odds-favoritt
Også på oddsen er Molde favoritter før eliteserien sparkes i gang. Oddsen for at Molde vinner eliteserien er 2,35 og klubben er favoritter foran Rosenborg (4 i odds) og Vålerenga (5,25).

Kribler
Erling Moe, klubben og laget kjenner at det virkelig drar seg til nå like før seriestart. Det kribler og sitrer. Ventetiden er over, og serien åpner med et smell: Et realt nabooppgjør mot Kristiansund BK på Aker Stadion.

Seiersprosent
– Vi gleder oss enormt til både kampen og det å komme i gang. Vi føler vi er der vi skal være, har et veldig godt lag og en bred og solid stall. Vi er klare, sier Moe.

Så langt har han lykkes meget godt som hovedtrener for MFK med en seiersprosent på solide 63,41.  Det er bedre enn hva både Ole Gunnar Solskjær og Åge Hareide klarte i sine perioder i Molde Fotballklubb.

Sterk sesong
MFK kan se tilbake på en sterk sesong. 8.-delsfinalen i Europaligaen var en enorm prestasjon, og det ble sølv i serien. Riktignok 19 poeng bak Bodø/Glimt, men Molde var det eneste laget som påførte Glimt et nederlag i serien. De to lagene møtte hverandre i den siste treningskampen før seriestarten og det endte uavgjort.

Utfordrere
– Hvem som blir våre sterkeste utfordrere er en øvelse i synsing som jeg helst vil overlate til ekspertene. Men la gå: Det kommer nesten alltid en overraskelse, Rosenborg, Vålerenga og Odd vil nok være med i toppen, og jeg tror Viking blir gode i år, sier Erling Moe.

Spennende spillere
MFK har stort sett fått beholde stallen fra fjorårssesongen og krydret den med spillere som islendingen Björn Bergmann Sigurdarson og ivorianske David Datro Fofana (18). 18-åringen omtales som en uslepen diamant. Han debuterte i europaliga-kampen mot Hoffenheim i februar. Da satte han inn den siste scoringen i 3-3 kampen. 

Trener for MFK Erling Moe, klubben og laget kjenner at det virkelig drar seg til nå like før seriestart. Det kribler og sitrer. Ventetiden er over, og serien åpner med et realt nabooppgjør mot Kristiansund BK på Aker Stadion.

Med storm
Erling Moe trekker imidlertid frem en lokal spiller på spørsmål om hvem av unggutta han tror kan ta eliteserien med storm i år: Emil Varhaugvik Breivik. En spiller som ifølge Moe har utviklet seg stort og imponert i treningskampene i år.

600 tilskuere
Fortsatt er det bare 600 tilskuere som på grunn av smittevernet kan heie frem laget sitt fra tribunen. Og fortsatt er det en underlig opplevelse spesielt for spillerne som savner publikumsbrølet, mener Erling Moe.

– Jeg kan imidlertid love at vi skal være både klare og påskrudde når dommeren blåser i fløyta og kampen mot Kristiansund er i gang.

Spent direktør
Administrerende direktør Ole Erik Stavrum er like spent som både spillere, trenere og resten av klubben før seriestarten. Den tidligere fotballspilleren med fire landskamper for Norge, kjenner også at det kribler.

Håper på flere
– Det skal bli utrolig godt å komme i gang selv om pandemien fortsatt er en stor utfordring. Vi håper at vi i løpet av sesongen kan åpne opp for flere tilskuere hvis utviklingen i samfunnet ellers tillater det. Vi har lagt konkrete planer for både å kunne ta imot 2000 og 2500 tilskuere, forteller Stavrum.

2000 korona-tester
Stavrum er svært glad for at man både i klubben og i byen generelt har håndtert korona-pandemien på en veldig god måte. Spillerne har vært igjennom hele 2000 tester – alle har vært negative. MFK-direktøren føler de har hatt god kontroll og vært dyktige på smittevern.

Roser sponsorer og supportere
Pandemien har heller ikke ført til noen sponsor-flukt eller betydelig nedgang blant støttespillere og medlemmer.

– Vi er utrolig takknemlige for den lojaliteten vi opplever. Ikke minst fra sponsorer som Sparebanken Møre som støtter oss helhjertet. Det er fantastisk, mener Stavrum.

Gullkamp – hvert år
Som direktør for en klubb hvor det både er uttalt og vedtatt av MFK hvert år skal være blant de tre beste og kjempe om gullet, er Stavrum en spent optimist nå før seriestart.

– Prestasjonene i Europa ga oss en voldsom opptur. Nå handler det om å gjenskape de gode prestasjonene og få en god start. Da skal vi være med helt i toppen. Rosenborg blir vår største utfordrer, tror Stavrum.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement