Gå til sbm.no
Tenåringsjente smiler mot kamera.Linnea Hagset Krogsæter er konfirmant nå i høst og er en av de som får være med å gi videre fra Sparebanken Møres samfunnsutbytte.

Lærer om samfunnsansvar:

Nå bestemmer 15-åringene

Sparebanken Møre gjør sine kunder som er eller fyller 15 år, til banksjefer for en dag. Ungdommene skal få dele ut samfunnsutbytte fra banken og kan velge mellom tre veldedige organisasjoner.

– Tenåringene får 300 kroner hver av banken i gave pluss 300 kroner fra vårt samfunnsutbytte som de kan gi videre til en av de tre organisasjonene Sykehusklovnene, Røde Kors - Ferie for alle, eller Mental Helse Ungdom, forteller Fagsjef Kommunikasjon og Samfunnsansvar i Sparebanken Møre, Grete A. Vikestrand.

Ny vri 
Sparebanken Møre har tradisjon for å gi en gave til årets 15-åringer rundt konfirmasjonen. I år gjør banken en ny vri og involverer dem i bankens samfunnsansvar. En av de mange 2006-modellene som nå blir invitert til å dele ut samfunnsutbytte er Linnea Hagset Krogsæter fra Tennfjord.

Flott men vanskelig
– Det blir flott å kunne gi en stemme og penger til en av disse tre organisasjonene. Utfordringen er at alle tre fortjener penger og oppmerksomhet. Jeg kjenner litt til alle tre, forteller Linnea, som går i 10.klasse på Vatne ungdomsskole.

Nå må hun ta det vanskelige valget og kommer til å lese litt om organisasjonen for å finne den hun vil gi sin stemme og støtte til gjennom Sparebanken Møres samfunnsutbytte.

Her kan 06'erne gi sin stemme (Avstemmingen er avsluttet)

Bra opplegg
– Jeg synes det er veldig bra at Sparebanken Møre har tatt dette initativet. Det betyr at også vi som 15-åringer får litt peiling på hva samfunnsansvar og samfunnsutbytte er, mener Linnea som selv skal stå til konfirmasjon nå, og da venter det nok en del pengegaver på henne også.– Dette er jo helt fantastisk - og for et spennende opplegg i regi av banken, sier kommunikasjonsleder Anne Berggraf i Sykehusklovnene


Alle får 50 000 kr
De tre flotte, veldedige organisasjonene er hver sikret 50 000 kroner fra banken. Så blir det opp til ungdommene å plusse på ytterligere til den kandidaten som den enkelte «banksjefen» velger.

Gleder barn og unge
– Vi har valgt ut tre organisasjoner som hver på sin måte gjør en imponerende innsats for å lete frem smilet og latteren – spesielt hos barn og unge. Røde Kors – Ferie for alle tilbyr familier og ungdommer gode opplevelser de ellers ikke ville hatt mulighet til. Sykehusklovnene er kort og godt verdens beste reseptfrie medisin. Mental Helse Ungdom med TEFT-stipendvinner Oskar F. Sandanger i spissen står bak den underholdende YouTube-serien «Føler’n», forteller Vikestrand.

- Vi ønsker å gi 15-åringene et innblikk i Sparebanken Møres samfunnsansvar, og at de får gleden av å gi videre til noen som gjør en flott innsats for barn og unge, sier Grete Vikestrand, Fagsjef Kommunikasjon og Samfunnsansvar i Sparebanken Møre.

Banksjefer
En del av jobben som banksjef er å være med å bestemme hvilke prosjekt i nærmiljøet som skal få støtte fra bankens samfunnsutbytte. Prosjektet må komme mange til gode, og det må gjøre Nordvestlandet til et enda bedre sted å bo og vokse opp.

Ansvar og glede
– Med våre nye vri ønsker vi å gi 15-åringene et innblikk i Sparebanken Møres samfunnsansvar, og at de får gleden av å gi videre til noen som gjør en flott innsats for barn og unge på Nordvestlandet, forteller Vikestrand om opplegget som alle bankens kunder født i 2006 nå blir invitert til å være med på.

Helt fantastisk
De tre organisasjonene er utrolig glade for støtten fra Sparebanken Møre og svært takknemlige for å være blant de tre kandidatene som 15-åringene skal velge mellom.

– Dette er jo helt fantastisk - og for et spennende opplegg i regi av banken, sier en strålende fornøyd kommunikasjonsleder Anne Berggraf i Sykehusklovnene.

Les mer om de tre kandidatene.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement