Gå til sbm.no
Bonde og gründer Roger Gjersvik fra Averøy kommune. Foto: Tone Molnes

Næringsteft-finalist:

Rogers geniale glidelås

Gründer og bonde Roger Gjersvik strevde med å skifte mansjett på kraftoverføringen på traktoren sin. Hvorfor ikke bruke en glidelås, tenkte nyskaperen fra Averøy.

Nå kan mansjetten med glidelås bli virkelig stor butikk for selskapet hans Roge AS – både nasjonalt og internasjonalt.

Genialt enkelt
– Jeg ble så frustrert og forbannet da jeg strevde med å skifte mansjetten at jeg bestemte meg der og da for å utvikle noe som var enklere, forteller Roger om det som ble en like genial som enkel løsning. En løsning som får alle som ser den til å tenke nøyaktig det samme: Hvorfor er ikke dette gjort før?

Forenkler og effektiviserer
Rogers patenterte industrimansjett med glidelås har fått navnet Roge-mansjetten. Den gjør skifte av mansjetter på akslinger og koblinger mye enklere. I tillegg til at den drastisk forenkler, så effektiviserer den også service og vedlikeholds operasjoner.

Mange bruksområder
Mansjetten med glidelås kan brukes på mange områder. Det åpenbare er som akselmansjett til anleggsmaskiner, som støvmansjett til prosess-industrien, rørmansjett til VVS-markedet og til alle landbruksmaskiner.

Offshore
I tillegg vil det finnes en rekke andre potensielle bruksområder og markeder. Lydisolering i nybygg kan for eksempel være en slik mulighet. Produktet er også skalerbart til offshore, maritime transportmidler og annen industri uten større utviklingskostnader.

Noe stort på gang
– Vi er i gang med produksjonen, vi har også forhandlere, men er fortsatt bare i startgropa. Vi ser et stort marked både nasjonalt og internasjonalt. Interessen for produktet er overveldende, og vi både håper og tror at vi står på terskelen til det som kan bli et lite industrieventyr, sier gründeren og bonden fra Averøy kommune på Nordmøre.

Glidelås-mansjetten - her som akselmansjett- gjør skifte av mansjetter på akslinger og koblinger mye enklere, og effektiviserer service- og vedlikeholdsoperasjoner.

Doosan
Nå venter en rekke møter med interessenter og investorer. En potensielt marked i Norge er estimert til flere hundre millioner kroner, og Roge AS er også inne i Hyundai-systemet hvor det nå skal leveres test-produksjoner til Doosan. På markedet finnes ingen sammenlignbare løsninger til glidelås-mansjetten.

I finalen
Den geniale patenten nådde helt til finalen i Sparebanken Møres gründer-konkurranse og kompetansereise Næringsteft. Underveis i den konkurransen har mange vist interesse for industrimansjetten som Roge AS har tatt patent på i alle verdensdeler.

Derfor glidelås
– Men hvorfor ble det glidelås?

– Det er et spørsmål jeg har fått mange ganger, og mange lurer på hvorfor ikke borrelås som alternativ. Det enkle svaret er at jeg ville ha en løsning som tåler støv, skitt, kulde, varme og vann. Og som beskytter bedre enn alle andre mansjetter. Glidelåsene jeg bruker er godkjent til bruk i både flytedrakter og romdrakter, sier Gjersvik.

Strålende fornøyd
Selv om Roge-mansjetten ikke gikk helt til topps i finaleheatet, er Roger Gjersvik strålende fornøyd med erfaringen, kompetansen og kunnskapen han har fått med seg fra Sparebanken Møres gründerkonkurranse og kompetansereise Næringsteft.

Sparebanken Møre
– Et helt utrolig bra opplegg som Sparebanken Møre fortjener all mulig oppmerksomhet og heder for. Ros også til banken for å være en stor og aktiv pådriver for å løfte fram gründere, nyskapere og næringslivet i regionen, sier Roger Gjersvik.


Næringsteft

Næringsteft er en kompetansereise i regi av Sparebanken Møre for nyskapere og gründere. Over to millioner kroner ligger i potten. 1 million går til førsteplassen og resten blir fordelt på de andre gode ideene juryen har tro på.

Av 65 påmeldte ideer gikk 15 bedrifter videre til semifinalen der premien var 50 000 kroner og tre måneders gratis inkubatorplass hos valgfri kunnskapspark. I år gikk hele fem av bedriften til finalerunden hvor vinneren ble kåret på Sparebanken Møres Børs og Bacalao, en av Norges største investorkonferanser.

Her kan du lese mer om Næringsteft.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement