Gå til sbm.no
Karen Synnes, styreleder i bankens bedriftsidrettslag SMIL, oppfordrer flere bedrifter til å bli med i Stikk UT! Bedrift. Det passer for både private og offentlige virksomheter.

På tur med SMIL på lur:

Ta med kollegaene dine og stikk ut på tur

I Sparebanken Møre heter bedriftsidrettslaget SMIL. Og smiler gjør de alle sammen når de legger ut på mange av de rundt 500 turmålene i Stikk UT! I fjor hadde SMIL registrert over 6000 turer!

– Et eget konsept i dette virkelig positive og kjempepopulære prosjektet er Stikk UT! Bedrift. Totalt 316 bedrifter er med – så langt. Nå oppfordrer vi enda flere bedrifter til å bli med. Det passer for både private og offentlige virksomheter, forteller Karen Synnes, styreleder i bankens bedriftsidrettslag SMIL.

Trivsel og lavere sykefravær
Konseptet skaper samhold, aktivitet, felles opplevelser og gode tur-vaner. Friluftsrådet får jevnlig tilbakemeldinger om lavere sykefravær, økt trivsel og hyggelig fellesskap rundt turpraten i lunsjpausene. Så her er det bare å sparke det hele i gang for din bedrift også.

Sjekk her hvor lett der å melde på din bedrift eller virksomhet.

Få med flest mulig
– Vi i SMIL hadde over 6000 turer registrert i 2021. Vi har lenge vært en av de mest aktive bedriftene som har deltatt, men de siste årene har vi skiftet litt fokus fra å pushe flest mulig turer til å få med oss flest mulig i bedriften. Å konkurrere med seg selv er det viktigste, forteller en smilende og blid Karen Synnes fra Vigra – selv fersk Norgesmester og landets raskeste dame i Vannsklie!

Jonny Dyb og Nils Petter Drønnen er to engajserte medlemmer i SMIL. Hver dag mellom 11:30 og 12:00 går de alle de 418 trappene til Fjellstua på Aksla i Ålesund. Nils Petter er også en ivrig Stikk UT! entusiast.

Banken støtter Stikk UT!
Nå har Sparebanken Møre inngått en ny 3-årsavtale med Stikk UT! som er en av Norges mest populære turtrimmer, og har fått mange opp av sofaen og ut i naturen. I fjor bidro banken med støtte til Friluftsrådene for å lage en Stikk UT! APP. Stikk UT! ble i fjor kåret til Årets Brobygger av fylkeskommunen, og på høsten ble en ny funksjon i appen lansert; Stikk UT! SAMMEN.

Reparerer stier
– Nytt i år er at Sparebanken Møre har gitt en halv million kroner til et fond som Stikk UT! skal dele ut for å reparere slitasjeskader på stier der det er behov for det. Stikk UT! er godt for folkehelsa, men vi skal også ta vare på den flotte naturen vi har her i fylket, forteller SMIL-Karen.

Bli med ut
Hennes oppfordringer er som nevnt at enda flere bedrifter og virksomheter engasjere seg i Stikk UT! Bedrift. SMIL har egen Facebook-gruppe hvor det deles bilder, tips, utfordringer og læring – et godt tips også til andre bedrifter og virksomheter, mener Karen som kan fortelle at hele 119 fra Sparebanken Møre var på Stikk UT! tur i fjor.

Leder for Nordmøre og Romsdal Friluftsråd Ola Fremo og seniorrådgiver Kommunikasjon og samfunnsansvar Linda R. Grimstad i Sparebanken Møre, viser stolt frem Stikk UT! SAMMEN appen da den ble lansert i fjor. Her sammen med banksjefene Kolbjørn Heggdal og Finn Tangen.

Flere bedrifter
– Stikk UT! Bedrift ble etablert som et konsept for fem-seks år siden. Tanken var selvsagt å få flest mulig ut på tur, men også at man gjennom bedriftene kan få en liten inntjening, på Stikk UT! som ellers er helt gratis, forteller Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal som i likhet med Sparebanken Møre håper at enda flere bedrifter vil melde seg på.

Turfenomen
Stikk Ut har tatt helt av de siste årene og blitt et slags turfenomen i hele fylket med nå hele 1,2 millioner registreringer. Ikke minst takket være Sparebanken Møre, ifølge Fremo. Bankens bidrag til blant annet å utvikle en app, gjorde at Stikk UT! tok helt av.

Brobygger
– En annen dimensjon er at Stikk UT! med banken som støttespiller har bygd broer over fogderiene i fylket ved at folk har blitt flinkere til å dra over fjordene for å gå turer på Nordmøre, Romsdal eller Sunnmøre. Det var ikke minst bakgrunnen for at Brobyggerprisen, forteller Fremo.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement