Gå til sbm.no

Nordvestlandet er et ynglested for talent

TEFT-stipend til 16 unge talent

Mens Louise drømmer om å etablere seg som sanger, er Sebastians store mål å delta i Paralympics som bordtennisutøver. Sammen med 14 andre unge talenter mottok de til sammen 800.000 kroner i stipend under årets TEFT-stipend tildeling.

Hvert år får unge talenter som utmerker seg med sine ferdigheter stipend fra Sparebanken Møre for å følge sine drømmer. TEFT-stipend er Sparebanken Møres årlige stipend til unge talent innen kategoriene idrett, kultur og åpen klasse.

Søkerne er unge mennesker fra hele Møre og Romsdal, som har utmerket seg på nivå med de beste i landet. I år ble stipendene på til sammen 800.000 kroner fordelt på 16 lovende ungdommer. Stipendet ble delt ut for første gang i 2007, og siden den gang har nærmere 370 talent fra fylket mottatt TEFT-stipend.

- Det er høyt nivå blant mottakerne, og erfaringen viser at bidragene har hatt en viktig betydning for deres videre utvikling, sier Elisabeth Blomvik, divisjonsleder for personmarked i Sparebanken Møre.

Stipendene deles normalt ut på TEFT-galla med rød løper, stor scene, konfettidryss og venner og familie i salen. Korona-situasjonen gjorde at dette dessverre ikke var mulig å gjennomføre i år. - Vi hadde gledet oss til å gjøre stas på disse ungdommene og deres familier, men håper like fullt at stipendene på kr 50.000 vil hjelpe de godt på vei til å oppnå drømmene og målene de har satt seg. Vi er utrolig stolte over mangfoldet disse ungdommene står for, de er flotte rollemodeller som vi ønsker alt godt videre, sier Blomvik.

Disse 16 talentene mottar kr 50 000,- hver i TEFT-stipend fra Sparebanken Møre
 • Louise Engeseth, 20 år fra Volda. Klassisk sang. 
 • Amalie Skeide Sandvik, 19 år fra Ålesund. Sportsdrill.
 • Oskar Fjørtoft Sandanger, 25 år fra Larsnes. Komiker. 
 • Sander Roth, 20 år fra Ellingsøy. Bueskyting. 
 • Jørgen Slettaløkken, 19 år fra Isfjorden. Alpint. 
 • Benedicte Lund Berge, 17 år fra Ålesund. Fotball.
 • Lovise Skarbøvik Andresen, 16 år fra Ellingsøy. Friidrett. 
 • Erik Bøen, 16 år fra Ålesund. Segling. 
 • Tea Megaard, 18 år fra Averøy. Artist, låtskriver og musiker. 
 • Håkon Nore Bjerkvik, 19 år fra Ålesund. Sykling. 
 • Vetle Nærø, 20 år fra Ålesund. Pianist og komponist. 
 • Mikkel Waldeland Gautvik, 19 år fra Molde. Langrenn. 
 • Martine Sve, 17 år fra Stranda. Rifleskytter.  
 • Sebastian Brandal Vegsund, 19 år fra Langevåg. Bordtennis.
 • Henrik Lødøen, 29 år fra Brattvåg. Trommer og produksjon. 
 • Josefa Berg Hellebust, 19 år fra Eidsnes. Hip-hop danser.

F.v.: Louise Engeseth, Amalie Skeide Sandvik, Oskar Fjørtoft Sandanger og Sander Roth.

Louise Engeseth (20) fra Volda har gjort seg bemerket som sanger i de fleste sjangre, men med fokus på klassisk. - Jeg vil satse alt på musikken, men å synge klassisk krever mye midler. Et slikt stipend vil gjøre at jeg blant annet kan ta flere sangtimer i utlandet, sier Louise.

Sportsdriller Amalie Skeide Sandvik (19) fra Ålesund ønsker å bidra til å øke interessen for sporten i Norge. - Jeg ser på dette som en mulighet til å få innspill om sporten fra utlandet. Disse erfaringene kan tas med tilbake til Norge slik sporten kan vokse og bli større og bedre her til lands, sier Amalie.

Den unge komikeren Oskar Fjørtoft Sandanger (25) fra Larsnes er aktiv i humormiljøet  både i Oslo, hvor han er bosatt nå, men også hjemme på Larsnes med sommershow de siste fire årene. - Min ambisjon er å kunne leve av humor, og i en konkurransepreget bransje vil dette stipendet hjelpe meg til å kunne fortsette å utvikle meg og kanskje starte opp en ny humor-produksjon, forteller Oskar.

Bueskytter Sander Roth (20) fra Ellingsøy forteller at han ønsker å satse på sporten, og nå begynner å se hva som skal til for å nå toppen. - Det er mye arbeid, og ikke noe som kommer gratis. Å få et slikt stipend gir håp for framtida. Jeg er ydmyk og stolt over å ha en bank som Sparebanken Møre i min by som gir så mye tilbake til innbyggerne.

F.v.: Jørgen Slettaløkken, Benedicte Lund Berge, Lovise Skarbøvik Andresen og Erik Bøen.

Alpinist Jørgen Slettaløkken (19) fra Isfjorden er en av de det knyttes forventninger til innenfor sin gren. - Jeg har høye ambisjoner, og målet er å komme på verdenscuplaget. Jeg jobber hardt, og det er veldig godt å kjenne at noen setter pris på det du gjør, sier Jørgen om stipendet han har fått tildelt.

Benedicte Lund Berge (17) fra Blindheim er fotballkeeper for AaFK Fortuna, og har som mål å bli så dyktig keeper som mulig. Benedicte har spilt flere aldersbestemte landskamper for Norge.  - Drømmen er spille fast på landslaget og få proffkontrakt i utlandet, sier Benedicte.

Lovise Skarbøvik Andresen (16) fra Ellingsøy ønsker å kunne representere Norge i friidrett i framtida, og kan blant annet vise til gull i NM i mangekamp. - Jeg har ganske store ambisjoner og ønsker å hevde meg i verdenstoppen. Da kommer et slikt stipend veldig godt med, sier Lovise.

Erik Bøen (16) fra Volsdalen i Ålesund har drevet med jolleseiling siden han var syv år, og kan vise til gode resultater. - Stipendet kommer godt med på internasjonale regattaer. I år har jeg ambisjoner om å komme meg på VM-laget i laserklassen, sier Erik.

F.v.: Tea Megaard, Håkon Nore Bjerkvik, Vetle Nærø og Mikkel Waldeland Gautvik.

Tea Megaard (18) fra Averøy er både musiker, låtskriver og artist. Hun vil ikke gjøre noe annet med livet sitt enn å satse på musikken. - Jeg føler meg beæret som har fått stipendet. Når du ser på hvem som har mottatt TEFT-stipend tidligere, ser du det er høyt nivå. Nå er jeg et steg nærmere målet om å spille inn debutalbumet mitt, sier Tea.

Syklist Håkon Nore Bjerkvik (20) fra Ålesund kjørte inn flere respektable resultater i sitt første år som Senior i 2019. - Det er en stor motivasjon å få TEFT-stipendet, sier Håkon.

Vetle Nærø (20) fra Ålesund er pianist og komponerer egen musikk. Han ønsker å påvirke andre med sin musikk. - Jeg søkte TEFT-stipend for å få motivasjon og støtte til å begynne på mitt andre album. Det er flott å kunne bli bemerket for arbeidet sitt på denne måten, sier Vetle.

Langrennsløper Mikkel Waldeland Gautvik (19) fra Molde skal ta fatt på karrieren som senior langrennsløper. - Nå begynner det å bli alvor, og jeg er veldig glad for at det finnes folk som har troa på meg og vil støtte satsingen min, sier Mikkel.

F.v.: Martine Sve, Sebastian Brandal Vegsund, Henrik Lødøen og Josefa Berg Hellebust.

Den ivrige skytteren Martine Sve (17) fra Stranda ønsker å satse på idretten sin for fullt, og ønsker å nå verdenstoppen i sporten sin. – En slik satsning krever mye midler og det betydde mye for meg når jeg fikk vite at jeg får TEFT- stipend i år, forteller Martine.

Sebastian Brandal Vegsund (19) fra Langevåg er i norgestoppen som sittende utøver i bordtennis, og ønsker å kvalifisere seg for Paralympics. – Å motta dette stipendet vil hjelpe meg på veg mot målet, forteller Sebastian. 

Trommeslager og produsent Henrik Lødøen (29) fra Brattvåg har samarbeidet med flere kjente musikere, som Amanda Tenfjord og Mikhael Paskalev. - Drømmen er å spille med de aller største, og da er det veldig stas med en bank som bidrar med slike stipend, sier Henrik.

Danser Josefa Berg Hellebust (19) fra Eidsnes har allerede deltatt i NM, EM og VM som hiphop-danser, og drømmer nå om å studere på et danseakademi i Paris og stipendet vil bidra til å gjøre dette mulig. – Jeg vil satse alt på hip hop-dansen, forteller Josefa.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement