Gå til sbm.no
Jente i bunad med flagg

Slik skaper du en minnerik og

Tradisjonsrik 17.mai

Ikke alt blir som vanlig på nasjonaldagen i år. Vi kan allikevel feire med tog rundt huset, pølsefest med avstand, digital nasjonalstemning og selvsagt så mange is vi klarer å spise.

Følger vi smittevernrådene kan vi fint feire nasjonaldagen på en god og minnerik måte. Flere steder blir det korps og andre arrangement vi kan delta på, - på avstand.


Støtte til lokale lag og organisasjoner

17. mai-komitéene har den siste tiden måttet endre på planer og avlyse tradisjonsrike arrangementer og møteplasser. I kjølvannet av dette sitter mange lag og organisasjoner igjen med tapte inntekter fra både kiosk- og loddsalg. Selv om feiringen i år stort sett blir sammen med våre aller nærmeste kan vi støtte de som vanligvis ville mottatt 17.mai-pengene våre. Vi kan også tenke lokalt og bruke våre lokale butikker når vi handler inn til feiringen. 


Skap en minnerik feiring 

Med antibac i bundaslommen, Vipps og norske flagg kan vi skape en fin 17.mai, - i år også. Vi kan etter nye retningslinjer invitere til feiring, eller reise på besøk – så lenge smittevernregler som antall mennesker, avstand og god hånd- og hostehygiene overholdes. 

Du kan invitere inntil 20 gjester 17. mai. Husk god avstand og håndhygiene.

Forbered feiringen sammen med barna. Her er forslag til aktiviteter der barna kan delta i planleggingen:

Selg pølser til fra egen kiosk:

Her kan man enten finne frem snekreferdighetene, eller det kan brukes pappkasser, saks og lim. Barna kan få utfolde seg med maling, og være med på å bestemme innholdet i kioskboden. Betaling for varene i kiosken kan man vippse direkte til det laget eller organisasjonen som ellers skulle mottatt pengene fra is- og pølsebudsjettet på 17. mai.

Arranger aktivitetsløp:

Finn frem ringspill, lag hinderløype, potetløp på terrassen eller parkeringsplassen. Ha det gøy sammen.

Loddsalg:

Rull lodd sammen med barna, og velg ut premier som finnes hjemme, eller kjøp noe som barna trenger fra lokale bedrifter. Inntektene fra «loddsalget» kan man vippse direkte til en lokal bidragsyter.

 

Les også: Slik får du som lag/organisasjon vippsnummer

Ta barna med i planleggingen og skap en minnerik feiring sammen. Alt blir bra!

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement