Gå til sbm.no
To menn i røde sportsjakker på en grønn fotballbane.– Det er nå det gjelder, sier AaFK-treneren Lars Arne Nilsen, her sammen med rehab. coach Mads Holst Christensen. FOTO: Jon Forberg

AaFK seriestart-klare:

Vil vinne og underholde

AaFK-trener Lars Arne Nilsen gleder seg enormt til seriestart. Han er optimist, fornøyd med oppkjøringen, tingenes tilstand og liker det han ser av laget.

– Vi er godt i gang med å bygge et helt nytt AaFK-lag som kommer til å spille underholdende fotball og vinne fotballkamper, sier Nilsen.

Tidvis imponert
Tangotrøyene har tidvis imponert i treningskampene, som borte mot Kristiansund BK, men generalprøven mot Åsane ble en nedtur. 0-2 tapet bekymrer imidlertid ikke Lars Arne Nilsen.

– Det er nå det gjelder, sier AaFK-treneren.

Seriestarten skjer hjemme på Color Line Stadion lørdag mot Bryne. Kampen går for tomme tribuner etter at Ålesund kommune forlenget smitteverntiltakene frem til 18.mai.

Viktig å vinne
– Tomme tribuner er trist, men det hadde vært utrolig gøy å vinne den kampen for å komme godt i gang etter fjorårssesongen. Den var grusomt, rett og slett en vond og smertefull opplevelse, sier klubbens administrerende direktør Geir S. Vik som er mer spent enn noen gang før en seriestart.

Opprykk ikke absolutt
Verken Vik eller trener Lars Arne Nilsen er klare på at opprykk er et absolutt mål denne sesongen. Vik mener at AaFK rykker opp hvis de er gode nok, men er også opptatt av at laget som eventuelt rykker opp skal være godt nok til å etablere seg og takle nivået i eliteserien.

Må være bra nok for eliteserien
– Klubben vil ikke være tjent med nok en opplevelse som fjorårets. Vi knuste rekorder i Obos-ligaen, men laget holdt ikke mål i eliteserien, sier Vik. Baklengsmålene rant inn i strie strømmer. Det ble hele 85 av dem, og aldri har vel et lag tatt så få poeng som AaFKs fattige 11 poeng eliteserien.

Administrerende direktør Geir S. Vik mener at AaFK rykker opp hvis de er gode nok, men er også opptatt av at laget som eventuelt rykker opp skal være godt nok til å etablere seg og takle nivået i eliteserien.

Topp seks i 2025
I klubbens sportsplan for 2021 – 2025 står det at AaFK skal være topp ti i eliteserien i 2023 og bli en topp seks-klubb i Norge i 2025. Det er ikke veldig lenge til.

– En klubb som AaFK hører hjemme i eliteserien med sine fasiliteter og fantastiske supportere. Vi ønsker selvsagt å rykke opp på første forsøk, men fokuset er mer på prestasjonene våre og det å skape et virkelig godt fotballag, sier Nilsen som føler seg ganske sikker på at de har noe bra på gang.

Merittert trener
Den tidligere Hødd- og Brann-treneren har flere år bak seg som både fotballspiller og trener. Som spiller har han vært innom klubber som Stord (klubbens toppscorer i 1988) og Sogndal. Han hadde stor suksess med Hødd som han ledet til sensasjonelt cupgull i 2012. I 2016 ble han som Brann-trener kåret til årets trener i eliteserien.

16-åring imponerer
AaFK har ryddet en del i stallen etter fjorårssesongen. Snittalderen er nå 25 år, og klubben har noen svært spennende unggutter på gang. Ikke minst Nikolai Hopland. Bare 16 år gammel tok han for seg som midtstopper i treningskampen mot Kristiansund BK.

– En av de aller beste unge spillerne jeg noensinne har trent. Niko har tatt nye steg hver uke og utviklet seg i rakettfart, sier Lars Arne Nilsen om 16-åringen.

Landfast svenske
En av de tyngste investeringene AaFK har gjort i årets stall, befinner seg fortsatt i Sverige på grunn av pandemien og rød sone i Ålesund kommune. Det er tre måneder siden Hammarby-midtstopperen David Fällman signerte for AaFK. Fortsatt er det uklart når han får slippe inn i landet.

– Vi må konsentrere oss om de tingene vi kan få gjort noe med. Nå er det endelige seriestart, og vi er kjempeklare, sier Nilsen.

Tøffe motstandere
Både Nilsen og Vik tror det kan bli en tøff serie med sterke motstandere som Start, Sogndal, Ranheim, Ham-Kam, Fredrikstad og Sandnes Ulf. Ikke minst Fredrikstad som suste gjennom Post-Nord ligaen, har imponert stort i oppkjøringen til seriestart i Obos-ligaen.

Fantastisk næringsliv
Til tross for pandemien og helt elendige resultater i eliteserien, har både sponsorer, supportere og andre som heier på AaFK vært ekstremt og imponerende lojale mot klubben.

– Sponsorene har stått last og brast med oss. Det er et helt fantastisk næringsliv på Sunnmøre. Nå er det på høy tid at vi leverer varene og gir noe tilbake. Jeg føler at vi har fått samlet oss etter fjorårets katastrofale sesong, og at det nå er en veldig god og optimistisk stemning i klubben, sier AaFK-direktør Geir S. Vik.

Stor AaFK-interesse
For sponsorene er det godt nytt at det er så stor interesse for AaFK at hele 10 av lagets 15 første kamper blir vist på åpne TV-kanaler. Det gir god synlighet for AaFKs sponsorer og samarbeidspartnere som Sparebanken Møre.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement