Gå til sbm.no
Anja Solevågseide, daglig leder i investeringsselskapet Pir Invest.Anja Solevågseide, daglig leder i investeringsselskapet Pir Invest. Foto: Staale Wattø.

Anja er

En av fem prosent

Bare fem prosent av investorene i Norge er kvinner. En av dem er Anja Solevågseide fra Sunnmøre og Pir Invest.

– Jeg brenner for gründere. Vår lidenskap er at dere skal lykkes, sa den tidligere lederen av NextDigital på Sparebanken Møres NÆRINGSTEFT-samling med 50 gründere som tilhørere.

Gründer til gründer
Pir Invest er en gjeng med folk som har gått «løypa» og som ønsker å «gutse» på med kunnskap, erfaring og kapital inn mot næringslivet. Investorene bak vil hjelpe gründere i den regionen hvor de selv har lykkes, opp og frem og ut i verden.

– Vi har masse gründererfaring selv og nå ønsker vi å gi noe tilbake slik at flere gründere lykkes, fortale investoren som også er daglig leder av investeringsselskapet som består av 17 investorer fra Sunnmøre.

Pir Invest har blant annet gått inn i gründerbedriften BagID AS som med sin digitale «bagasjelapp» var en av fjorårets finalister i Sparebanken Møres nyskaperstipend NÆRINGSTEFT.

BagID
Pir Invest har blant annet gått inn i gründerbedriften BagID AS som med sin digitale «bagasjelapp» var en av fjorårets finalister i Sparebanken Møres nyskaperstipend NÆRINGSTEFT.  Pir Invest eier i overkant av 20 prosent av selskapet som nå er priset til nær 17 millioner ifølge en av gründerne bak selskapet, Øystein Tvedt.

Helt avhengig
– To tredjedeler av jobbene er det små oppstartsbedrifter som står for. Som region er vi helt avhengig av at dere skal lykkes. Pir Invest ønsker å få til koblinger mellom det etablerte og dere som starter opp. Slik at også det etablerte kan utvikle seg. Vårt mål er at åtte av ti oppstartselskap skal lykkes, sa Solevågseide.

Bygård
Hun er også er en av investorene i det nye selskapet Pir Cowork som vil ruste opp Idungården for nærmere 100 millioner kroner. Målet er å gjøre den syv etasjers høye bygården til en innovasjonshub.

Suksessrike
Nettverket bak Pir Invest har selv bygd opp suksessrike bedrifter. De har gjort seg masse erfaringer som gründere og er nå opptatt av å gå noe tilbake – «pay-it-forward»-filosofien.

Bra folk – store tanker
– Vi er derfor ikke bare opptatt av avkastning. Vi er ganske åpne overfor hvilke selskaper vi vil investere i. Det vi ser etter et bra folk med store tanker. Vi vil definitivt at det skal være en ambisiøs gjeng som står bak, sa Solevågseide under foredraget på Norsk Maritimt Kompetansesenter hvor 50 gründere ble til ti semifinalister som nå skal jakte en million kroner i Sparebanken Møres nyskaperstipend NÆRINGSTEFT.

Les også:

"NÆRINGSTEFT: De kan gjøre suksess" 
"NÆRINGSTEFT: Semifinalistene" 
"Gründere og investorer: Svært få kvinner" 

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Næringsliv