Gå til sbm.no
Er du den som står på scenen under Børs og Bacalao og tar imot bevis på at du vinner millionen i NÆRINGSTEFT? Meld deg på. Foto: Tone Molnes

Drømmer du om å bli gründer?

Fra idé til virkelighet med NÆRINGSTEFT

I årets NÆRINGSTEFT får alle som vil delta på tre åpne fagdager. Det betyr at enda flere ferske gründere får nyttig kunnskap som gjør det lettere å nå målet.

Hovedtrekkplasteret er fortsatt én million i premie til vinneren. Men selv om premiebordet i år er større enn noen gang, handler dette om langt mer enn penger.

Tidligere deltakere har understreket at det beste med NÆRINGSTEFT er alt de har lært og opplevd gjennom å delta. Derfor utvider vi nå selve kompetansereisen, sier Linda R. Grimstad, prosjektleder for nyskapingsstipendet NÆRINGSTEFT i Sparebanken Møre. Hun understreker at et viktig mål med prosjektet er å stimulere skaperglede i en «tidlig-tidlig»-fase.

Tre åpne fagdager
Nytt av året er at ALLE inviteres med på tre åpne fagdager. Her får deltakerne konkrete verktøy, økt kunnskap og viktige nettverk.

– På denne måten kan enda flere være med lenger, og få mer hjelp og inspirasjon til å utvikle idéen sin. Selve konkurransen starter ikke før i del to, i januar. Da blir de 15 mest lovende plukket ut til semifinalen. De får jobbe med et stort mentorpanel fra våre spennende samarbeidspartnere. Ikke minst vil de få anledning til å bli bedre kjent med hverandre og bidra til hverandres utvikling, sier Grimstad.

Gir mer til flere
På de åpne fagdagene får deltakerne i år lære mer om temaer som økonomi, markedsføring, finansieringsordninger og juridiske aspekter ved det å drive eget selskap.

– Vi har blant annet en egen fagdag med nyttige tips innen økonomi for nyetablerte bedrifter og nye måter å drive markedsføring på. I tillegg får deltakerne muligheten til å bygge nettverk med andre i samme situasjon, og bli kjent med hele «økosystemet» av rådgivere, fagfolk, kunnskapsparker, investorer med mer, forteller Mette Kolvik, leder for Næringsliv stab i Sparebanken Møre.

Å delta i NÆRINGSTEFT er en unik erfaring, på toppen kan du vinne en million kroner. Meld deg på råder Mette Kolvik i Sparebanken Møre.

Mer å vinne
– NÆRINGSTEFT er langt mer enn en konkurranse. Dette et program og en kompetansereise som vi ønsker at enda flere skal få være på.  Vi ser at det er svært mange nyetablerte bedrifter i Møre og Romsdal, og inviterer alle til å bli med for å lære mer, sier Kolvik.

– Og sitter du med en forretningsidé og funderer på om den er god nok, eller hvordan du skal komme videre, er det åpenbart at du må melde deg på NÆRINGSTEFT. Det er gratis å være med, og selv om du ikke vinner en million, vinner du likevel en unik erfaring, sier hun med et smil.

Selve finalen vil gå av stabelen i mars under investorseminaret «Børs og Bacalao». Der blir tre finalister presentert, før vinneren av NÆRINGSTEFT, og én million kroner, kåres. Blant premiene er det også mentor-premier, juridisk rådgivning, hjelp til markedsføring og en rekke andre ting som er svært nyttig, men som gründere kanskje ikke tar seg råd til.

Martin Jung Leine i Flowtru fikk både penger og erfaring fra sin deltagelse i NÆRINGSTEFT. Foto: Tone Molnes

Fikk mer enn penger 
Gründer Martin Jung Leine i Flowtru AS fra Herøy kom helt til finalen i fjor, og kunne dermed ta med seg 200 000 kroner hjem. Han understreker at NÆRINGSTEFT likevel ikke bare handler om å vinne penger:

– Deltakelsen har gitt oss masse erfaring, nyttige innspill og materiale. Det har også gitt oss et godt nettverk, positiv omtale i media, og enormt mange gode tilbakemeldinger og stor interesse fra lokalmiljø, venner og kjente, sier han, og legger til:

– Gjennom å være med fikk vi også bekreftet at idéen vår, og måten vi jobber med den på, er god.

Med andre ord: Alle som er interessert i nyskapning, har en nyoppstartet bedrift eller en drøm om å bli gründer, bør bli med på NÆRINGSTEFT.

– Her vil du få en unik opplevelse, nyttige erfaringer og gode verktøy for å ta ideen eller selskapet ditt videre – samtidig som du har muligheten til å vinne én million kroner, sier Grimstad.

Flere artikler i kategorien Næringsliv