Gå til sbm.no
Fra venstre: Linda Rafteseth Grimstad, prosjektleder, Robert Nerhus, leder avd. SMB, Mette Kolvik, leder avd. NL Stab, Cecilie Myrstad, leder avd. Kommunikasjon og samfunnsansvar - alle fra Sparebanken Møre.Fra venstre: Linda Rafteseth Grimstad, prosjektleder, Robert Nerhus, leder avd. SMB, Mette Kolvik, leder avd. NL Stab, Cecilie Myrstad, leder avd. Kommunikasjon og samfunnsansvar - alle fra Sparebanken Møre.

En million til vinneren

Har du næringsteft?

Sparebanken Møre er klar for en ny runde med NÆRINGSTEFT og sitt nyskaperstipend på en million kroner.

– I fjor var det hele 200 påmeldte. I år vil alle som melder seg på få være med på en felles samling hvor det vil være fokus på entreprenøren, forteller prosjektleder for NÆRINGSTEFT, Linda Rafteseth Grimstad i Sparebanken Møre.

Fra med 15. august åpner vi for påmeldinger, og siste frist er 15. september. Følg med på sbm.no

Kompetansereise
Stipendet NÆRINGSTEFT er organisert som en kompetansereise der en fagjury etter den første fellessamlingen velger ut 50 kvalifiserte søkere som får følge et faglig program. Deretter er det ti semifinalister som går videre og som får individuell veiledning, før tre finalister skal kjempe om førstepremien på en million kroner.

Talenter
– Som den største banken i fylket er vi opptatt av å utvikle næringslivet, og gjennom vårt nyskaperstipend ønsker vi løfte frem talenter med næringsteft. Vi ønsker å investere i gründere, entreprenører, bedrifter og mennesker som på sikt kan bidra til å skape arbeidsplasser og utvikling i Møre og Romsdal, sier leder for Kommunikasjon og Samfunnsansvar i Sparebanken Møre, Cecilie Myrstad.

Vil ha med mange
NÆRINGSTEFT er for både enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter som har en god forretningsidé. Sparebanken Møre ønsker å ha med flest mulig i starten og håper at mange melder seg på med sin eller sine forretningsidéer.

Drahjelp
– Vi vil også legge vekt på menneskene bak idéen, talentfulle entreprenører, og gi dem nettverk og verktøy slik at de kan jobbe videre med sine forretningsidéer. Vi vet hvor viktig det er å få drahjelp når en er i startgropen. Alle som blir med vil få med seg mye kunnskap om næringsutvikling i løpet av denne kompetansereisen, sier Linda Rafteseth Grimstad.

Konseptet er utviklet i tett samarbeid med kunnskapsparkene ÅKP, ProtoMore, Vindel og NTNU i Ålesund. Ideen må bidra til verdiskaping i Møre og Romsdal. 

Stor suksess
Første NÆRINGSTEFT ble en stor suksess, med svært gode tilbakemeldinger fra næringsliv, deltakere og samarbeidspartnere. De tre gründer-damene Lene Stenseth, Charlotte Thunes Hansen og Emma Lovise Sunde i AgriMare Bio gikk helt til topps, og mente de hadde fått være med på en helt fantastisk reise. – Vi ble en million kroner og hundrevis av erfaringer rikere. Det var helt avgjørende for at vi skulle kunne drive videre, og jobbe på heltid, sa de tre strålende fornøyde jentene som møttes da de studerte Biomarin innovasjon ved NTNU Ålesund.

De tre gründerne Lene Stenseth, Charlotte Thunes Hansen og Emma Lovise Sunde i AgriMare Bio gikk helt til topps og ble en million kroner og hundrevis av erfaringer rikere.

Ingen idé er for liten

– Som fylkets største bank er vi genuint opptatt av å utvikle næringslivet her i Møre og Romsdal. Vi vet hvor viktig det er å få drahjelp når du står på startstreken, og vi oppfordrer alle som vil satse videre på sin forretningsidé til å søke. Ingen idé er for liten eller for stor, sier Robert Nerhus, banksjef og bransjeansvarlig for små og mellomstore bedrifter i Sparebanken Møre.

NÆRINGSTEFT er et stipend for enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter som har en god forretningsidé og der én million kroner utgjør en forskjell. Sparebanken Møre ønsker å løfte frem talenter med næringsteft.


Robert Nerhus, banksjef og bransjeansvarlig for små og mellomstore bedrifter i Sparebanken Møre.

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Næringsliv