Gå til sbm.no
Nansy Nordstrand, Therese Beyer Tomren, Sara Strand, Solveig Maria Drøpping, Yvonne Aarset, Guro Synes, Linn Indrestrand, Marielle Blaalid, Agnete Måseidvåg.Her er den engasjerte gjengen i ELLEmELLE som tok initiativ til å etablere fra Å-Å. Fra venstre Nansy Nordstrand, Therese Beyer Tomren, Sara Strand, Solveig Maria Drøpping, Yvonne Aarset, Guro Synes, Linn Indrestrand, Marielle Blaalid, Agnete Måseidvåg.

Korona-kreative

Nordvestlendinger

Nå handler det om dugnad og felles innsats for hjelpe den lokale handelen.

Korona-viruset truer ikke bare liv, men også det som var liv laga før krisa. Nå må det tenkes annerledes i et forsøk på å holde hjula i gang og overleve. Når kundene ikke kan komme til butikkene, må butikkene komme til kundene.

Markedsplass
Byrået ELLE mELLE ble med på dugnaden, kastet seg rundt og jobbet natten igjennom for å få på plass en nettside og en Facebookside. Dermed fikk hardt pressede lokale bedrifter en markedsplass hvor de kan fortelle om sine varer, tjenester og «nye» forretningskonsepter. På rekordtid hadde siden over 1500 følgere.

Fra Ålesund til Ålesund, en nettside og en Facebookside der de lokale næringsdrivende kan fortelle om varene sine, tjenester og «nye» forretningskonsepter. På rekordtid hadde siden over 1500 følgere.

Overleve
– Jeg fikk idéen til «Fra Ålesund, til Ålesund» da jeg så at flere lokale bedrifter begynte å tilby levering for å overleve, sier initiativtaker Sara Strand i ELLE mELLE om facebooksiden som også gir deg som forbruker en fin oversikt over hva som finnes av tilbud.

Byrået har gjort alt gratis og på frivillig basis for å hjelpe de lokale bedriftene. ELLE mELLE-gründer Yvonne Aarset er glad for at også de som stolte lokalpatrioter kan bidra.

Heie på hverandre  
– Hvis vårt bidrag kan gjøre det lettere og tryggere for Ålesund å selge og kjøpe varer, er det helt supert. I humpete og utfordrende tider må vi heie på hverandre. Vi ser hvordan denne krisen skaper en sterk vilje og et spesielt samhold i Ålesund, men også hvilke enorme utfordringer den lokale handelen nå står ovenfor, sier Yvonne Aarset.

– Vi tenkte på varelageret vårt og ideen om matkasser kom ganske umiddelbart. Det ble en suksess så nå fyller vi også på med andre varer i matkassene, forteller kjøkkensjefen på Bro, Ronny Kolvik. FOTO: Bypatrioten

Gourmetmat i kasser
Flere restauranter som måtte stenge, som Bro og Apotekergata no. 5, tilbyr nå matkasser med gourmetmat som kan bestilles og hentes på døra.

– Vi tenkte på varelageret vårt og ideen om matkasser kom ganske umiddelbart. Det ble en suksess så nå fyller vi også på med andre varer i matkassene, forteller kjøkkensjefen på Bro, Ronny Kolvik.

Lokale produsenter
Bro har også inkludert ferske råvarer i kassen fra lokale produsenter som blant annet Jacu, baker Walderhaug og Tingvollost. Det handler om å forsøke å begrense inntektstapet mest mulig. For det er tøffe tak nå og i lang tid fremover, ifølge Kolvik.

Bro har også inkludert ferske råvarer i kassen fra lokale produsenter som blant annet Jacu, baker Walderhaug og Tingvollost. FOTO: Bypatrioten

Du får alt på døra
Fisketorget Delikatesse i Ålesund tar bestilling på nett og leverer hjem til deg. Det samme gjør  mange dagligvarebutikker. Flere spisesteder tilbyr bestilling og takeaway for å holde hjulene i gang. Også andre bransjer tilbyr sine kunder bestilling og hjemkjøring. I Volda kan du få ferskt brød rett på døra før kl. 08 fra Geiranger Bakeri. Det er i det hele tatt svært mye du nå kan få levert rett hjem, også garn om du fyller hjemmetiden med strikking.

Video og nett
For andre handler det om å ta i bruk nye løsninger og muligheter. Nørvøy Ungdomskorps kjører gruppeøvinger på digitale plattformer. Kjæledeggen Dyreklinikk har åpnet for videokonsultasjoner og kjører ut katte- og hundemat ved behov. Fra KHÅK Kunsthall kan du bestille grafikk på nett og alle aktuelle utstillinger er nå tilgjengelige på nett. Kjøper du kunst får du den gratis levert hjem. Også LMDesign Studio er med på dugnaden og tilbyr nettbasert interiørhjelp.

Nye tilbud og muligheter  
Ring Taxi tilbyr seg å ta hele handelen for deg – alt fra apotekvarer, dagligvarer, klær eller elektronikk. Handlelista kan du sende på SMS.

Fra Ålesund til Ålesund sin Facebookside med oversikt og hva lokale aktører kan tilby finner du her.

For oss hjemmesittere dukker det stadig opp nye tilbud og muligheter. Teaterfabrikken gjorde stor suksess med bingosending digitalt med over 1000 deltagere, og flere musikkartister sender konserter direkte på nettet.

Smittevernfrakker
Andre virksomheter tenker nye produkter. I Stordal har møbelbedriften Sitwell kastet seg rundt og syr smittevernfrakker. Den første sendingen gikk nylig til tannleger på Østlandet. Produksjonssjef Claus Hoff forteller til Bygdebladet at de har nok stoff til flere titusen smittevernfrakker.

Imponert
– Vi har registrert at mange små lokale bedrifter og artister har vist stor raushet, kreativitet og skaperglede i en vanskelig situasjon. De fleste eksemplene her er fra Sunnmøre, men jeg er sikker på at vi også finner lignende tiltak andre steder i fylket. Vi er dypt imponert over denne evnen til dugnad, samhold og at så mange nå heier på hverandre, sier Robert Nerhus, banksjef for avdeling SMB i Sparebanken Møre.

- Vi er dypt imponert over evnen til dugnad, samhold og at så mange nå heier på hverandre, sier Robert Nerhus, banksjef for avdeling SMB i Sparebanken Møre.

Flere artikler i kategorien Næringsliv