Gå til sbm.no
Denne trioen har startet padelhall på Sula. Fra venstre: Marius Vatne, Mads Nordstrand og Kristian Moldvær. FOTO: Privat

Satser på Sula

Skal forvandle lokalsamfunn med padel

Det hele begynte med en aktiv kompisgjeng en kald januarkveld i 2021. De hadde alltid hatt et lidenskapelig forhold til ballsport, men at de skulle åpne egen padelhall på Sula bare måneder etter hadde de kanskje ikke trodd?

– Vi er fra Sula alle sammen og har et brennende ønske om å bidra til å gjøre Langevåg til et enda bedre sted å bo, forteller én av gründerne Kristian Moldvær. 

Denne motivasjonen faller naturlig nok i god jord hos en lokal sparebank. Og ofte er det slik at de som faktisk tar steget ut i gründertilværelsen bærer på en enda større ambisjon enn selve produktet eller tjenesten. Dette ser gjengen i Næringsbasen i Sparebanken Møre hver eneste dag når de er i kontakt med både små og store lokale bedrifter. Enten de er nyoppstartet eller godt etablert.

Næringsbasen i ryggen siden dag én
De tre gründerne, Mats Nordstrand, Marius Vatne og Kristian Moldvær, tok tidlig kontakt med Næringsbasen. Der møtte de rådgivere som så potensialet i forretningsplanen og som la til rette for en så trygg oppstart som mulig. 

– Det er klart at man er spent når man avtaler første møte med banken for å presentere planene sine. Vi hadde en sterk motivasjon og tro på konseptet selv, og heldigvis så Næringsbasen det samme potensialet. Den støtten vi har fått fra første lånefinansiering og frem til i dag har vært veldig god. Det er trygt å vite at vi alltid har noen å ringe til som kjenner bedriften vår og visjonene våre, sier Kristian. 

Klare for videre vekst
– Ser man bort fra treningssentrene, så manglet vi aktivitetstilbud innendørs her på Sula. Besøkstallene våre viser at innbyggerne har savnet det – det har rett og slett gått over all forventning. Derfor valgte vi allerede i januar i år å utvide med to padelbaner. Da kan vi skape et enda sterkere miljø og mer aktivitet i hallen, forklarer gründeren. 

Dermed ser det lyst ut for Mats, Marius og Kristian. De har allerede store planer for hvordan Sula Padel skal fortsette å utvikle seg til glede for lokalsamfunnet. 

– Først og fremst ønsker i å drive Sula Padel i mange år til her i Langevåg. I tillegg ser vi på muligheten for å åpne nye padelbaner på flere steder. Dette vil vi gjøre i samarbeid med lokale krefter som ønsker å skape et miljø rundt padel på sine hjemsteder, forteller Kristian.

Når vi spør han om han har tips til andre som vurderer å starte lignende virksomhet trenger han ikke lang betenkningstid. Det er tydelig at det er kort vei fra ord til handling i den unge bedriften.

  – Det er bare å finne noen gode kompiser, lage en liten plan og kjøre på. Ta kontakt med banken tidlig, så får du gode råd og støtte gjennom hele prosessen, sier Kristian bestemt. 


Dette er Næringsbasen 

Har du planer om å starte egen virksomhet bør du sjekke ut Sparebanken Møres avdeling Næringsbasen. Bedriftsrådgiveren Roger Lunden Strand i Næringsbasen forteller at Næringsbasen er klar til å hjelpe deg og din bedrift videre.

– Vi er her for å gi råd, veilede og være sparringspartner for oppstartsbedrifter og mindre bedrifter som allerede er i driftsfasen. Næringsbasen teller 16 ansatte med ulik spisskompetanse for å kunne hjelpe deg med blant annet selskapsetablering, finansiering, betalingstjenester og forsikring. 

Roger Lunden Strand i Næringsbasen gir råd og veiledning til bedrifter på hele Nordvestlandet. FOTO: Tony Hall

Komplett og skreddersydd
Sparebanken Møre har et klart mål om å bidra til verdiskaping i regionen. En viktig del av dette er å bistå kundene med spisskompetanse og god rådgivning. 

– Næringsbasen skal sikre et komplett og skreddersydd tilbud mot alle næringslivskunder i regionen og retter seg spesielt mot mindre bedrifter og de som er i oppstartsfasen. Gjennom Næringsbasen skal vi hjelpe bedrifter i gang, men også hjelpe dem videre, sier Strand.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Næringsbasen? Du finner mer informasjon her.

Flere artikler i kategorien Næringsliv