Gå til sbm.no
Med Sparebanken Møres lansering av Familiebanken var det gjort på et blunk for mamma Helene og pappa John Erik å opprette en bankkonto til lille Adam.

Mamma fikset det fra sofaen:

Adam fikk konto før dåpen

Hjerteknuser med egen sparekonto før fylte fem måneder. Da er det grunn til å smile. Det kan bli penger av sånt.

Med Sparebanken Møres lansering av Familiebanken var det gjort på et blunk for mamma Helene og pappa John Erik å opprette en bankkonto til lille Adam.

Enkelt og praktisk
– Med noen tastetrykk var alt på plass. Det er utrolig deilig – og praktisk - å kunne sitte hjemme og ordne dette når man er i permisjon og har en liten aktiv krabat i huset, forteller mamma og barnehagelærer Helene Andersen.

Med Familiebanken kan du nå på egenhånd etablere en bankkonto for barna dine. Du trenger ikke lenger gå i banken eller finne frem, laste opp og fylle ut dokumenter.

En-to-tre
– Dette kan foreldrene gjøre ved å bruke mobil- eller nettbankappen. Løsningen har en integrasjon med Folkeregisteret, og kundene våre kan etablere en sparekonto for barna sine på en-to-tre, forteller Ingvild Krokvik Mikkelsen som er Forretningsutvikler kundeløsninger i Sparebanken Møre.

Konto på timen
Når Adams foreldre logget seg inn, poppet Adams navn opp og deretter var det hele såre enkelt ifølge Adams mamma Helene og pappa John Erik Viset. Barnet får sparekonto umiddelbart som foreldrene vil finne i mobil- eller nettbanken sin hvor de vil være registrert som disponenter av kontoen. Se link til hvor du kan opprette konto til barnet ditt lenger nede i saken.

– Vi har planer om å sette inn beløp og spare ganske regelmessig til Adam, og da trengte vi en bankkonto, forteller Helen og John Erik.

Trengte en konto før dåpen
– Den selvbetjente konto-opprettelsen funket veldig fint og er noe alle foreldre vil fikse enkelt. For oss var det viktig å få på plass en sparekonto for Adam nå før dåpen. Vi vet at mange gjerne vil gi penger i dåpsgave. En slik konto gjør det jo enklere for alle parter, mener det nybakte foreldreparet.

Livslangt
I skrivende stund er dåpen i Borgund kirke nær forestående for den unge bankkunden som runder fem måneder 7.september. Kanskje er nettopp denne bankkontoen starten på et livslangt kundeforhold med Sparebanken Møre for Adam.

Vil spare fast
– Vi har planer om å spare regelmessig til Adam, og da trengte vi en bankkonto. Og jo tidligere man begynner å spare, jo mer penger vil det bli til Adam når han fyller 18. Derfor var vi kjappe med å opprette en konto da vi fikk vite hvor enkelt det nå kan gjøres. Så tommelen opp for Sparebanken Møre, sier Helene og John Erik som storkoser seg med sin førstefødte. Og i lag med foreldrene ser også Adam ut til å være i sitt ess.

Ingvild Krokvik Mikkelsen som er Forretningsutvikler kundeløsninger i Sparebanken Møre. Hun forteller at du nå på egenhånd kan etablere en bankkonto for barna dine.

Treffer godt
Selvbetjent konto-opprettelse er første fase i Familiebanken. Forretningsutvikler Ingvild tror de vil treffe godt med den for foreldre som ønsker en sparekonto for barn fra null til to år. Ikke minst er det et behov nettopp i forbindelse med dåp eller navnefest og gaver.

Her kan du opprette konto til barnet ditt.

Automatisk  
– Løsningen som Adams foreldre har brukt er robust og brukervennlig ved at den er enkel og intuitiv i bruk. Den tar høyde for om dere er foreldre som lever sammen, er aleneforsørgere eller har delt ansvar. Løsningen håndterer automatisk nødvendig samtykke mellom foreldrene, forteller Ingvil Krokvik Mikkelsen i Sparebanken Møre.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi