Gå til sbm.no
Monika Valderhaug Larsen, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre.Monika Valderhaug Larsen, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre.

Nå kan du

Betale med klokka di

Har du en Fitbit eller Garmin klokke som støtter kontaktløs betaling, kan du legge til Mastercard fra Sparebanken Møre i Fitbit- eller Garminappen. Da er du klar for betaling med klokka.

- Det er helt genialt og enkelt, sier en entusiastisk Monika Valderhaug Larsen, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre.

Hvor kan jeg betale med klokka
- Du kan benytte kontaktløs betaling i de fleste butikker og sted der de har kontaktløs betaling, forteller Monika. I disse Koronatider er mange ekstra opptatt av å kunne betale kontaktløst.

Enkelt og praktisk
- Betaling med klokke er både enkelt og praktisk, forteller Monika. Den åpenbare fordelen er at du ikke trenger lommeboken, kortet eller telefonen når du skal betale. Men, den største fordelen er kanskje at du slipper å taste kode i kjøpsøyeblikket.

Handler du hos butikker i Norgesgruppen, Rema og andre, må du enten taste OK eller "tæppe" to ganger for at beløpet skal bli registrert. Det er ingen øvre beløpsgrense på klokkebetalingen. Det er kredittgrensen på kortet som bestemmer hvor mye du kan betale med klokka.

 

Så lenge du har klokken på deg, og den registrerer puls, trenger du ikke å taste inn passord/kode på nytt før etter 24-timer. Tar du av deg klokken må du taste passord/kode på nytt før du kan betale.

Sikker betaling
Når du synkroniserer klokken din med Fitbit eller Garmin Connect-appen, velger du et passord/kode som skal benyttes for å aktivere betalingsfunksjonen hver gang du tar på deg klokken. Det betyr at funksjonen slår seg av når klokken ikke er i kontakt med pulsen. Identifisering med passord/kode gjør at uvedkommende ikke kan betale med klokken din, om du skulle miste eller legge fra deg klokken.

Så lenge du har klokken på deg, og den registrerer puls, trenger du ikke å taste inn passord/kode på nytt før etter 24-timer. Tar du av deg klokken må du taste passord/kode på nytt før du kan betale. 

Slik aktiverer du klokkebetaling

  • Last ned Fitbit eller Garmin Connect-appen og synkroniser denne med klokken.
  • Legg til kortet ditt i appen og velg et passord/kode.
  • Her finner du mer informasjon om hvilke klokker som støtter klokkebetaling. Fitbit.no eller Garmin.no

Her kan du lese mer om Mastercard i Sparebanken Møre og søke. Du får kjapt svar.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi