Gå til sbm.no

Trenger du

Bunadsforsikring?

Mai er måneden da bunadene virkelig får luftet seg. 17.mai fylles gatene av bunader til en verdi av mange milliarder kroner.

I trengselen er det fort gjort at bunaden kan bli skadet. Uten en egen forsikring på garderobens dyreste plagg, kan det fort bli kostbart. I mange tilfeller er du ikke godt nok sikret med innbo- eller reiseforsikringen din.

Bunadsforsikring
2.5 millioner nordmenn har bunader til en verdi av svimlende 30 milliarder kroner. Selv om vi forsikrer dyre gjenstander som bil, sykkel og mobil, blir bunaden ofte glemt. 

Skaff deg forsikring på bunaden din

Store verdier
En Sunnmørsbunad med tilbehør koster nærmere 50 000 kroner. Skal du ut å reise anbefaler vi å tegne en egen forsikring på bunaden. En vanlig reiseforsikring dekker ikke på langt nær verdien på hele bunaden om den skulle bli borte.

En Sunnmørsbunad med tilbehør koster nærmere 50 000 kroner.

De vanligste skadene
Rift i skjorten, is på stakken, hull i stoffet fra en sigarett eller et glass rødvin rett i fanget fra bordkavaleren er svært vanlige skader ifølge forsikringsbransjen. Disse skadene kan være dyre å reparere. Derfor er det viktig å være klar over at det ikke er hvilken som helst forsikring som dekker alt.

  • Hendelige uhell vil ikke være dekket under reiseforsikringen.
  • Innboforsikringen gjelder bare når bunaden er i hjemmet og en innboforsikring med toppdekning har som regel en øvre begrensning på 15.000 kroner på sølskader.
  • I tillegg må du vise til en konkret skadehendelse. Gnist og svimerker dekkes ikke.
  • Mister du bunaden din på reise så dekkes tapet innenfor de normale satsene. Det betyr som regel et betydelig gap mellom bunadens verdi og forsikringsbeløpet.

Verdigjenstand
Verdigjenstandsforsikringen til Eika Forsikring, som du kan tegne gjennom Sparebanken Møre, dekker så å si alle typer skader på bunaden – også når den er i bruk. Derfor kan en slik forsikring være et godt valg og god å ha når uhellet er ute.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi