Gå til sbm.no
Mann med mobiltelefon som viser BankID-app på skjermen.Med BankID-app kan du snart kvitte deg med kodebrikken for godt.

Dette er

Fremtidens BankID

Bytt ut den fysiske kodebrikken med BankID-appen. Da kan du handle og signere avtaler raskere og tryggere enn noen gang.

Er du en av dem som aldri er helt sikker på hvor du har lagt kodebrikken din? Eller har du kanskje opplevd at kodebrikken din har blitt misbrukt av andre? Da er du ikke alene.

Hviler ikke på laurbærene
BankID har revolusjonert måten vi identifiserer oss på. Fra shopping på nett, innsending av lånesøknader eller innlogging i offentlige portaler. BankID har det høyeste sikkerhetsnivået for innlogging i Norge. Men det hviles ikke på laurbærene av den grunn. Det jobbes kontinuerlig for å gjøre bankhverdagen vår enda tryggere, og for å gjøre brukeropplevelsen så enkel som mulig for deg og meg. Nettopp derfor har Vipps BankID utviklet den nye BankID-appen.

Slik blir BankID enklere å bruke
BankID-appen erstatter den tradisjonelle kodebrikken, og minimerer risikoen for at personlige engangskoder havner i feil hender. I tillegg fungerer appen på tvers av teleoperatører og SIM-kort. Per i dag er det 17 banker rundt om i Norge som tilbyr bruk av appen, og flere er på vei. 

Når en fysisk ting som kodebrikken blir erstattet med en app, er det mye vanskeligere for andre å bruke din BankID. Har du appen, vil du alltid få varsel om hvor du er i ferd med å logge inn, og hva du er i ferd med å gjøre. Kjenner du ikke igjen innloggingen, kan du enkelt avbryte før skaden er skjedd.


MOTTA VARSEL: Med BankID-appen får du et varsel om hvor du er i ferd med å logge inn, og hva du er i ferd med å gjøre. Det gjør innloggingen enda tryggere.

Teamet i Vipps BankID som utvikler appen jobber med både små og store forbedringer. I appen vil det komme flere nye sikkerhetsfunksjoner som beskytter mot svindel. De ser på ulike løsninger som kan trygge BankID-eieren enda bedre. Deriblant varslinger, historikk og MinSide-funksjonalitet. På sikt håper de også på å lansere ansikt- og fingergjenkjenning, men det er nok litt frem i tid. 

Slik får du BankID-appen
Det du trenger for å ta i bruk BankID-appen er  

  • BankID i en bank som tilbyr appen
  • og iOS 11 eller Android 6 eller nyere versjon på telefonen din 

Du trenger kodebrikken for å aktivere appen første gang, men etter det kan du legge den bort på et trygt sted. Men, ikke kast den. Du trenger den nemlig for å aktivere appen på nytt hvis du bytter telefon. Om litt vil du også kunne aktivere BankID-appen i appen. Da trenger du ikke kodebrikken mer.

Er du klar for å bytte fra kodebrikke til app?
Last ned i
 App Store eller Google Play her.

Les også: "Ikke del passordet ditt"


Om BankID

BankID har det høyeste sikkerhetsnivået for innlogging i Norge. For å få BankID må du identifisere seg med pass i banken. Det gjør at de ulike tjenestene som bruker BankID kan være sikre på at du er den du utgir deg for å være – samtidig som du kan stole på at dine private data ikke kommer på avveie.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi