Gå til sbm.no
Anette Maaseide, banksjef ved Sparebanken Møres kontor i Langevåg.

Konfirmasjon:

Gi en varig gave til konfirmanten

Fond er en perfekt gave som varer og vokser over tid og passer til alle anledninger. Til konfirmasjon, dåp, bursdag og bryllup.

– Skal du spare langsiktig er det mer lønnsomt å spare i fond enn tradisjonell banksparing, sier banksjef i Sparebanken Møre i Langevåg, Anette Maaseide om bankens gavetips nå når det igjen er tid for å tenke på gave til konfirmanter.

De fleste ønsker pengegave
De fleste unge i dag har en mer enn nok av klær, elektronikk og andre materielle ting.

– Spør du konfirmantene om hva de ønsker seg i gave, er det penger de aller fleste vil svare. Det er selvsagt ingenting i veien for å gi penger i gave, men hvis du ønsker å gi en gave som skal vare og vokse over tid, så bør du tenke fond. Du kan opprette fast spareavtale som gave eller gi et engangsbeløp, forklarer Anette Maaseide.

Slik gjør du det
For å benytte denne tjenesten må både den som gir og den som skal motta gaven være kunde i Sparebanken Møre og ha fondskonto.

Dette kan du enkelt ordne på Sparebanken Møres nettsider. Der kan du også lese mer om bankens fondspakker som er oppdelt i tre risiko-varianter; lav, middels og høy. Er du usikker på hvilken som passer best er det bare å ta kontakt med banken og snakk med en av rådgiverne.

Solide fond 
– Pakkene våre inneholder solide fond som har hatt stabil vekst over lang tid. Hvis du oppretter fast sparing og dermed sprer sparingen over tid minimeres også risiko for tap. Svingningene i markedet utjevnes. Pengene som investeres kan du ta ut når du vil, men fondssparing er som sagt ofte mer lønnsomt om du sparer langsiktig, avslutter Anette Maaseide.

Les mer om hvordan du gir fond i gave.

Les om hvordan gi pengegaver uten kontanter

 

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi