Gå til sbm.no
Ung mann med blondt hår og lys blå skjorte.Øystein Årdal, teamleder Betaling og Dagligbank i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre. Foto: Tone Molnes

Med Fitbit eller Garmin:

Kontaktløs klokkebetaling

Har du en Fitbit eller Garmin klokke som støtter kontaktløs betaling, kan du legge til både VISA/BankAxept kortene og Mastercard fra Sparebanken Møre i Fitbit- eller Garminappen. Da er du klar for å betale med klokka di i sommer.

- Det er helt genialt og enkelt, forteller Øystein Årdal, teamleder Betaling og Dagligbank i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre.

Hvor kan jeg betale med klokka
- Du kan benytte kontaktløs betaling i de fleste butikker og sted der de har kontaktløs betaling, forteller Øystein. På grunn av koronapandemien har mange vært ekstra opptatt av å kunne betale kontaktløst det siste året, noe som har ført til at du kan betale kontaktløst omtrent over alt.

Enkelt og praktisk
Det som er nytt nå er at du i tillegg til Mastercard også kan legge til VISA/Bankaxept kortene i appen. Da har du tilgang til alle kortene dine i klokka og kan velge hvilket kort du vil betale med.

- Betaling med klokke er både enkelt og praktisk, forteller Øystein. Den åpenbare fordelen er at du ikke trenger lommeboken, kortet eller telefonen når du skal betale. Men, den største fordelen er kanskje at du slipper å taste kode i kjøpsøyeblikket.

Det er ingen øvre beløpsgrense på klokkebetalingen. Det er saldo på konto eller kredittgrensen på kortet som bestemmer hvor stort beløp du kan betale med klokka.

Så lenge du har klokken på deg, og den registrerer puls, trenger du ikke å taste inn passord/kode på nytt før etter 24-timer. Tar du av deg klokken må du taste passord/kode på nytt før du kan betale.

Sikker betaling
Når du synkroniserer klokken din med Fitbit eller Garmin Connect-appen, velger du et passord/kode som skal benyttes for å aktivere betalingsfunksjonen hver gang du tar på deg klokken. Det betyr at funksjonen slår seg av når klokken ikke er i kontakt med pulsen. Identifisering med passord/kode gjør at uvedkommende ikke kan betale med klokken din, om du skulle miste eller legge den fra deg.

Så lenge du har klokken på deg, og den registrerer puls, trenger du ikke å taste inn passord/kode på nytt før etter 24-timer. Tar du av deg klokken må du taste passord/kode på nytt før du kan betale. 

Slik aktiverer du klokkebetaling

  • Last ned Fitbit eller Garmin Connect-appen og synkroniser denne med klokken.
  • Legg til kortet ditt i appen og velg et passord/kode.
  • Her finner du mer informasjon om hvilke klokker som støtter klokkebetaling. Fitbit.no eller Garmin.no

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi