Gå til sbm.no
Øystein Årdal og Anita Uggedal i Sparebanken Møre.Øystein Årdal og Anita Uggedal i Sparebanken Møre, viser frem BankID-appen som erstatter kodebrikken ved pålogging og signering.

Bapp, bapp:

Nå kan du få BankID-app

Hvor er den helsikes kodebrikken! Har du tenkt denne tanken så er du ikke alene. Vi er mange som har tømt vesker, skuffer og skap på jakt etter den.

Men nå – nå kan du altså laste ned en app på mobilen din som erstatter kodebrikken ved pålogging eller ved signering med BankID.

Helt enkelt
- BankID-appen er en digital kodebrikke. Med den kan du logge inn og signere uten den fysiske kodebrikken. Mobiltelefonen har de fleste av oss kontroll på og vi har den nesten alltid med oss. Kodebrikken derimot, har vi ikke alltid like full kontroll på. Vi vet den er der hjemme et sted, men ikke akkurat hvor, forteller Anita Uggedal fagansvarlig i avdeling Digitale kundeflater i Sparebanken Møre. 

Hun forteller at mange av henvendelsene til Kundeservice handler om forsvunne kodebrikker og mener at BankID-appen er et godt supplement til sikker pålogging og identifisering. Så; når du har lastet ned og tatt i bruk BankID-appen, kan du trygt la kodebrikken forbli hjemme.

Økt sikkerhet mot svindel
Bruk av BankID-appen gir også økt sikkerhet mot svindel. 

- Når du skal logge inn på ei nettside eller signere et dokument med BankID, får du et varsel på mobilen din der du blir bedt om å godkjenne innloggingen eller signeringen direkte i appen. Du slipper å oppgi engangskode og appen viser hvor du prøver å logge inn, noe som gir deg en enda større sikkerhet for å unngå å bli svindlet. I tillegg kan du beskytte mobilen din med en kode/tastelås som bare du kjenner til, forteller Øystein Årdal, fagsjef Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre. 

Når du skal logge inn på ei nettside eller signere et dokument med BankID, får du et varsel på mobilen din der du blir bedt om å godkjenne innloggingen eller signeringen direkte i appen.

Men ikke kast kodebrikken
Trodde du at du kunne kvitte deg med kodebrikken for godt? Det kan du dessverre ikke. BankID-appen er foreløpig kun et alternativ til den fysiske kodebrikken. Får du ny telefon må du fortsatt bruke den fysiske kodebrikken for å aktivere appen på nytt. 

Anita og Øystein kan fortelle at det jobbes for å forenkle BankID, slik at vi i fremtiden aldri mer trenger kodebrikken.

Slik kommer du i gang med BankID-appen

  1. Last ned BankID-app for iPhone eller Android. Du må ha IOS 11 / Android 6 eller nyere.
  2. Aktiver appen. Du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil.
  3. Tillat varslinger. Velger du tillater varslinger, blir det enklere når du bruker BankID.

Da er appen din nye kodebrikke. Her kan du lese mer om hvordan BankID-appen fungerer i bruk.


BankID 

  • BankID finnes i to varianter; BankID med kodebrikke eller app og BankID på mobil.
  • BankID på mobil er knyttet til SIM-kortet på telefonen din. Bytter du telefon må du logge inn i nettbanken med BankID for å aktivere BankID på mobil på nytt.
  • Må du laste ned appen på nytt kan du benytte enten BankID med kodebrikke eller BankID på mobil for å aktivere appen på nytt.
  • Begge løsningene er trygge og på høyeste sikkerhetsnivå.
  • Du kan bytte på å bruke BankID med kodebrikke eller app og BankID på mobil så mye du vil.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi