Gå til sbm.no
Elisabeth Blomvik, leder for personmarked i Sparebanken Møre. Elisabeth Blomvik, leder for personmarked i Sparebanken Møre.

Renteendring og avdragsfritak

Sparebanken Møre har satt ned renten på boliglån. I tillegg har banken innført gebyrfri avdragsutsettelse for kunder som rammes økonomisk av koronaviruset.

Følgene av koronaviruset er fortsatt uoversiktlige, men har allerede satt sitt preg på både mennesker og virksomheter i regionen vår. 

– Vi har stor forståelse for at den situasjonen vi nå er i kan få følger for flere av kundene våre. Vi vil derfor strekke oss langt for å finne gode løsninger, og ønsker tett dialog med kundene våre i tiden som kommer. Det finnes flere tiltak som kan lette byrden, og som kan være helt riktige å benytte seg av nå, sier Elisabeth Blomvik, leder for personmarked i Sparebanken Møre.

Ta kontakt med oss
I tillegg til å sette ned renten på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng, har banken åpnet for gebyrfri avdragsutsettelse for kunder som blir økonomisk berørt av koronaviruset. 

– Avdragsfritak på boliglån er et av verktøyene som kan være aktuelle dersom man ser at økonomien kan bli trang eller usikker framover. Vi oppfordrer alle som er – eller tror de kan komme i en vanskelig økonomisk situasjon til å ta kontakt med oss. Det er en stor fordel å møte utfordrende situasjoner med gode verktøy tidligst mulig, sier Blomvik.

Banken er støttespiller
Kundene kan søke om en avdragsfri periode på boliglånet på opptil seks måneder via bankens nettside.

– Vi skal være en støttespiller for kundene våre i både gode og krevende tider. De dyktige rådgiverne våre står nå klare for å bidra med økonomiske råd som er skreddersydd for de ulike kundenes situasjon. Selv om vi ikke er tilgjengelig fysisk gjennom kontorene våre, er vi like tilgjengelig som før via telefon, sier Elisabeth Blomvik i Sparebanken Møre. 


PRISEKSEMPEL PÅ AVDRAGSUTSETTELSE:

  • kr 2.500.000 o/25 år. Eff.rente 2,28 %.
    Kredittkostnad kr 774.689, totalt 3.274.689.
  • 6 mnd. avdragsfrihet og beholder innfrielsesdato:
    Kredittkostnad kr 786.096, totalt 3.286.096. 
  • 6 mnd. avdragsfrihet beholde terminbeløp:
    Kredittkostnad kr 802.770, totalt 3.302.770.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi