Gå til sbm.no
En finansiell rådgiver og en kunde i samtale.Hvilken spareform bør jeg velge? Ta kontakt med en av våre rådgiver for mer informasjon og rådgivning tilpasset deg og din økonomiske situasjon. FOTO: Tony Hall

Sparebanken Møre

Spare- og investeringsmuligheter

En god måte å finne riktig sparemåte på, er å finne ut hva du vil spare til og hvor lenge du kan vente på å nå målet ditt.

Sparing på bankkonto
Dette er en trygg og forutsigbar måte å spare på. Pengene vokser sakte, men er en risikofri sparemåte. Pengene kan brukes når du ønsker det. Passer godt til buffersparing og kortsiktige sparemål. Oppretting av plasseringskonto og månedlige spareavtaler ordner du enkelt selv i nett- og mobilbank.

Månedlig sparing i aksjefond
Ved å spare fast månedlig i aksjefond så sparer du både når markedet går opp og ned. Når markedet faller får du flere andeler for sparingen din og motsatt når markedet går opp. På den måten utjevnes svingningene i markedet. En spareavtale i fond kan du opprette via våre nettsider sbm.no, eller du kan kontakte en av våre rådgivere for hjelp. Du kan endre på avtalen, øke den og redusere den ettersom det passer deg - eller du kan la den gå av seg selv og ikke tenke stort på den. Oversikt over fondssparingen din får du enkelt i mobil- og nettbank.

Sammensatt portefølje av fond
Det finnes mange ulike fond du kan velge mellom med ulik risikoprofil. Mange synes det er vanskelig å velge, og derfor har vi valgt ut noen fond som vi har «pakket». Pakkene inneholder solide fond som har hatt stabil vekst over lang tid. Her kan du lese mer om våre fondspakker.

Enkeltaksjer
Du kan handle enkeltaksjer i nettbanken eller via våre meglere, eller du kan kombinere disse løsningene. Ønsker du hjelp til investeringene din kan våre aksjemeglere være en døråpner inn til en spennende måte å investere på. Her finner du mer informasjon om investering i enkeltaksjer.

Aktiv Forvaltning
Gjennom Aktiv Forvaltning tilbyr Sparebanken Møre lokal forvaltning av større formuer. Du får en skreddersydd portefølje ut fra dine krav om avkastning, risikoprofil og tidshorisont. Våre lokale forvaltere overvåker porteføljen kontinuerlig og vil opptre på dine vegne. Her kan du lese mer om Aktiv Forvaltning.

Rådgivning
Ønsker du informasjon og rådgivning tilpasset deg og din økonomiske situasjon - ta kontakt med en av våre rådgivere.Les også:
"Nybegynner på aksjemarkedet" og "Bygg din egen portefølje med ASK".

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi