Gå til sbm.no
Kvinne og mann legger bagasje i bil. Bil står parkert foran bolighus. Nå innføres trafikkforsikringsavgift (TFA) på el-kjøretøy. FOTO: Kristin Støylen

Nå innføres

Trafikkforsikringsavgift på el-kjøretøy

Rett før jul vedtok Stortinget at det fra 1. mars 2021 skal innføres avgift på el-kjøretøy.

Fra 1. januar 2018 ble årsavgiften erstattet med trafikkforsikringsavgiften (TFA). Avgiften kreves inn av forsikringsselskapene på vegne av staten.  

For elektriske biler og motorsykler vil det bli en avgift tilsvarende den som er på vanlig motorsykkel. For elektriske drosjer, traktorer, mopeder og ATV vil avgiften på disse bli det samme som de som går på annet drivstoff.

For 2021 er det henholdsvis 2135 kroner for elektriske biler og motorsykler og 496 kroner for elektriske drosjer, traktorer, mopeder og ATV. Avgiften belastes ved neste hovedforfall.  

Beløpet kan fordeles gjennom året, på samme måte som forsikringspremien, og betales samtidig med forsikringen på kjøretøyet.

Kilde: Trafikkforsikringsforeningen


Bilforsikring fra Sparebanken Møre 

  • Gunstig pris og en av markedets beste dekninger 
  • Med Bil Pluss får du blant annet utvidet maskinskadedekning og leiebilperiode, nøkkelforsikring, hjelp ved feilfylling, parkeringsbulk uten bonustap og  redusert egenandel ved kaskoskade. 
  • Samme bonus på bil nummer to som du har på bil nummer en 
  • Har du tre eller flere skadeforsikringer får du 10 % samlerabatt
  • Du kan enkelt sjekke pris, kjøpe og endre forsikring i nett- og mobilbanken

Les mer om våre bilforsikringer her.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi