Gå til sbm.no
En hånd med Mobiltelefon med teksten Black Friday.Black Friday 2021 er fredag 26. november. I løpet av de siste ti årene har Black Friday blitt et stort fenomen også i Norge, og interessen har økt år for år.

Black Friday-tips for å

Unngå shoppingsmell

Du har helt sikkert hørt om noen av disse; Black Week, Black Friday, Cyber Monday og Cyber Week. Og det kommer sikkert flere slike handledager som vi ikke har hørt om enda. Dagene da mange ønsker å gjøre noen skikkelige kupp.

Black Friday 2021 er fredag 26. november. I løpet av de siste ti årene har Black Friday blitt et stort fenomen også i Norge, og interessen har økt år for år. Dessverre er ikke alle tilbud like gode, og det kan være lett å bli revet med og bruke mer penger enn du hadde tenkt. Det er lett å falle for fristelsen til å handle mer enn det man egentlig trenger når tilbudene popper opp. 

Vi har samlet noen tips til deg som ønsker å benytte deg av gode tilbud, men ikke ønsker å gå på en shoppingsmell.

Tips til deg som skal benytte deg av Black Friday tilbudene

  1. Gjør et grundig forarbeid. Alle nedsatte varer skal merkes med førpris, men det er lettere å gjøre gode kjøp om du er godt orientert på forhånd.
  2. Lag deg en liste over hva du skal kjøpe – og sett prisgrenser for hva varene skal koste.
  3. Sammenlign priser og sjekk at tilbudet er reelt.
  4. Ikke kjøp mer enn du trenger.
  5. Støtt gjerne lokale bedrifter når du kan. Husk at mange lokale butikker også leverer hjem. 
  6. Handler du på nett? Betaler du med kredittkort er du ekstra sikret om du ikke skulle få varen du har bestilt. Husk å legge kredittkortet opp i Vipps også.
  7. Bruk eventuelle gavekort eller tilgodelapper om du har det liggende – da får du mer for pengene.
  8. Blir du lett fristet av tilbud? Tenk deg om og still spørsmål om du virkelig trenger dette. Husk at det kun er en impulsfølelse og at den er som regel kortvarig.

 Lykke til!


Har du ikke kredittkort? Mastercard fra Sparebanken Møre gir deg ekstra trygghet når du handler på nett og er på reise. Les mer om Mastercard her.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi