Gå til sbm.no

Flytte hjemmefra?

Pass på at du er godt nok forsikret

Det å flytte hjemmefra er nytt og spennende og kanskje noe du har gledet deg til en god stund? Det er mye som skal ordnes, handles inn og fikses.

Men har du husket å sjekke at du har forsikringene dine i orden?

– Mange tror de er godt nok dekket gjennom foreldrenes forsikring. I de fleste tilfeller stemmer ikke dette og det kan derfor lønne seg å ta en gjennomgang av forsikringene med en rådgiver i banken din, forteller Sondre Skulstad. Sondre jobber som finansiell rådgiver Sparebanken Møre, og er ofte i kontakt med unge kunder som trenger råd om forsikring.

– Ta for eksempel innboforsikring. Om du ikke tegner din egen innboforsikring kan du gå glipp av viktige dekninger, forklarer Sondre. Blant annet er erstatningsbolig ofte ikke dekket om du er forsikret under foreldrene dine. Skulle det begynne å brenne i boligen du bor i, eller det av andre grunner ikke er mulig å bo der, vil du i mange tilfeller ikke få dekket erstatningsbolig om du ikke har egen innboforsikring.

Har du reiseforsikring?
Reiseforsikring er også viktig å ha. Hos de fleste forsikringsselskap er du forsikret gjennom dine foreldres reiseforsikring til du fyller 20 år. Det er lett å tenke at en reiseforsikring kun er nødvendig når en skal på ferie, men en god reiseforsikring dekker deg fra du går ut av døren hjemme og har ikke krav til overnatting. Kanskje tenker du at forsikring er en dyr unødvendighet, men de økonomiske konsekvensene av å ikke være forsikret kan bli større enn du tror.

– Sykdom og ulykker er ikke et hyggelig tema, men det er viktig å tenke på konsekvensene om noe skulle ramme deg, sier Sondre Skulstad, Autorisert finansiell rådgiver i Sparebanken Møre

Prisen for god nattesøvn
– Gjennom Eika Forsikring tilbyr vi en svært gunstig forsikringspakke for kunder under 34 år. For kun kr 160,- per måned får du våre beste alternativ for reise- og innboforsikring. I tillegg får du en ulykkesforsikring med på kjøpet. Dette er en forsikring jeg med god samvittighet kan anbefale alle mine unge kunder, fordi jeg vet at de da er godt forsikret, fortelle Sondre.

Personforsikring
Det virker kanskje utenkelig at noe kan skje deg som ung, men sykdom og ulykker kan ramme oss alle. For unge, som ikke har opparbeidet seg trygderettigheter, kan konsekvensene ofte være store. 

– Jeg har forståelse for at personforsikring kan virke unødvendig, og for mange kanskje ubehagelig å snakke om. Sykdom og ulykker er ikke et hyggelig tema, men det er viktig å tenke på konsekvensene om noe skulle ramme deg, forteller Sondre. – Om du skulle bli ufør før du fyller 26 år, sitter du i verste fall igjen med en årlig inntekt på 250 000 kroner.

Personforsikring kan oppfattes som både dyrt og komplisert, men Sondre har en god løsning for unge kunder. – Vi anbefaler dekningene "Uførekapital med forskuttering", "4-års uførerente" og "Kritisk sykdom" til våre unge kunder. Disse har vi samlet i en pakke for å gjøre det enkelt. Prisen varierer med alder, men ligger på rundt 300 kroner måneden. Du kan med andre ord få reise-, innbo-, ulykke- og personforsikring til rundt 500 kroner måneden. Dette er forsikringene som gjør at du kan sove godt om natten, uten å tømme kontoen, avslutter Sondre.

Er du usikker på hvilke forsikringer du bør ha eller hvilke forsikringer du har allerede? Ta kontakt med oss i Sparebanken Møre, vi hjelper deg gjerne.

 

Flere artikler i kategorien Ung og økonomi