Gå til sbm.no
Fotograf er Kristin Støylen. Tre ungdommer

Vårt beste julegavetips

Sett BSU-penger på ønskelisten

Hvis du sparer til BSU kan drømmen om egen bolig gå raskere i oppfyllelse. Klarer du å fylle opp BSU kontoen din før nyttår, får du maksimalt utbytte av BSU ordningen og 5.000 kroner igjen på skatten neste år om du har skattbar inntekt.

Sett innskudd til BSU-kontoen din på ønskelista til jul. Det er det mest lønnsomme julegavetipset vi kan gi deg. Er du i tillegg så heldig å få litt ekstra penger til jul, hvorfor ikke bruke de til å fylle opp BSU kontoen din? Det kan kanskje virke litt kjedelig akkurat nå, men den dagen du står med nøkkene i hånda til din egen bolig, da kjennes det godt!

BSU-konto er gull verdt
Boligsparing for ungdom (BSU), som også kalles Norges beste spareordning, er en fantastisk måte å spare til egen bolig. En full BSU-konto er gull verdt den dagen du skal kjøpe din første bolig. 

Den totalt sparerammen 300.000 kroner og den årlige sparerammen er 25.000 kroner. Oppretter du en fast spareavtalekan det bli enklere å nå sparemålene dine. En fast spareavtale oppretter du i mobilbanken eller nettbanken.

Du får svært god rente 
Du får svært god rente fra første krone når du sparer i BSU. Sparer du i mange år, har god rente stor betydning. Rentebeløpet settes direkte inn på BSU kontoen din og kommer i tillegg til sparebeløpet ditt hvert år. Slik vokser pengene.

Du får 5000 kroner i skattefradrag
Du får 20 prosent i skattefradrag på det du sparer. Setter du inn maksbeløpet per år på 25.000 kroner, kan du derfor få 5.000 kroner i skattefradrag. Husk at du må ha skattbar inntekt for å få skattefradraget. 

Du viser evne og vilje 
Ved å spare i BSU viser du banken din at du både kan og vil spare. At du viser evne og vilje til å spare, vil være viktig den dagen du skal søke om boliglån. Ønsker du å spare mer enn det du har anledning til i BSU, kan du spare på en egen konto ved siden av eller opprette sparing i fond.

Du får et stort fortrinn
Med startkapital på BSU har du et stort fortrinn den dagen du skal inn på boligmarkedet. Å ha oppsparte midler på BSU kontoen kan for enkelte utgjøre forskjellen på om du kan få et boliglån eller ikke.

Du får en solid gevinst
Å spare i BSU er helt risikofritt, og det koster ingenting. Du er med andre ord sikret en gevinst. I tillegg til viktig egenkapital til egen bolig, kan du over årene du har spart ha fått totalt 60.000 kroner i skattefradrag. Det er vel verdt å ta med seg.

Flere artikler i kategorien Ung og økonomi