Gå til sbm.no
Flytte hjemmefra for første gang? Sjekk at du har de forsikringene du trenger. Foto: Tone Molnes

Til deg mellom 18 og 33:

Dette er forsikringen du trenger

Hva er prisen for god nattesøvn? Når du flytter hjemmefra er det viktig å ha riktig forsikring med på flyttelasset. Med Forsikring Ung får du de tre viktigste i en og samme forsikring fra kun 172 kroner måneden.

Med Forsikring Ung har du tre viktige forsikringer samlet i ett. Tore Krøvel Dahl, finansiell rådgiver ved Sparebanken Møres kontor i Oslo, er ikke i tvil:

- Alle unge mellom 18-34 bør ha innbo-, reise- og ulykkesforsikring. Eika Forsikring har skreddersydd en forsikring for deg som skal bo alene for første gang. En forsikring som gjør at du kan sove godt om natten, sier Tore. 


Forsikring UNG

UNG-forsikringen koster til sammen 172 kroner per måned og inkluderer de tre forsikringene som er viktigst for deg som er under 34 år: 

  • Innbo Pluss dekker blant annet innbo med ubegrenset sum pluss uhellsforsikring på inntil 30.000 kroner, som gjelder i hele verden.
  • Reise Pluss som dekker reiser med varighet inntil 77 dager og stiller ingen krav til overnatting.
  • Ulykkesforsikring med erstatning på inntil 1 million kroner ved medisinsk invaliditet.

Ønsker du verdigjenstandsforsikring i tillegg, blir sluttsummen 200 kroner måneden. UNG-forsikring kan du kjøpe i mobilbanken og nettbanken. 

Les mer om forsikringen her.


Vannlekkasje på hybelen? 

Med egen innboforsikring har du forsikret alt du har med deg fra hjemmefra, i tilfelle innbrudd, brann eller vannskade. I tillegg dekker den eventuelle skader som skjer underveis i selve flytteprosessen. 

- Forsikringen dekker også gjenstander som blir skadet eller blir borte under selve flyttingen, forklarer Tore. 

Fullt dekket i inn- og utland 

Reiseforsikringen gjelder fra du går ut av døren hjemme og gjelder også på reiser i utlandet. Den er god å ha i tilfelle bagasjen skulle forsvinne, men det er ikke hovedgrunnen til at du bør ha en god reiseforsikring. 

- Er du skikkelig uheldig og havner på sykehus i utlandet uten forsikring, kan det gjøre livet til en økonomisk ruin. Skulle uhellet være ute, dekker forsikringen alt av medisinske utgifter og sykehusopphold. Forsikringssummen er ubegrenset, og gjelder også hjemtransport, forklarer Tore.

Om ulykken skjer  

Den tredje forsikringen du får med, er ulykkesforsikring. Heldigvis er det ikke ofte en har bruk for den, men desto viktigere å ha om ulykken virkelig skulle være ute.

- Ulykker skjer fort, brått og brutalt, og livssituasjonen kan plutselig bli snudd på hodet. Ulykkesforsikring er en del av vår UNG-forsikring og inkluderer medisinsk invaliditet inntil 1 million kroner. Dette en forsikring som er veldig god å ha med seg på flyttelasset, forteller Tore.

Vår samarbeidspartner Eika Forsikring har skreddersydd en forsikring for deg som skal bo alene for første gang. Forsikringer som gjør at du kan sove godt om natten, sier rådgiver i Sparebanken Møre, Tore Krøvel Dahl.

Samboerpar 

 - En annen ting vi erfarer er at mange samboerpar med felles adresse i Folkeregisteret er dobbeltforsikret. Disse vil utvilsomt ha stor fordel av å ta en gjennomgang av forsikringene sine. Vi tilbyr for eksempel en egen forsikring tilpasset unge familier, avslutter Tore. 

Les mer om Ung Familie her.

Studere i utlandet?  

Eika Forsikring har også en egen forsikring for deg som er student, au pair eller jobber frivillig i utlandet. Den består av reise- og ulykkesforsikring, og kan utvides med innbo- og studieavbruddsforsikring. 

Les mer om Student i utlandet her.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi