Gå til sbm.no

Trenger du hjelp til å

Opprette fremtidsfullmakt?

Eller har du noen nære og kjære som trenger assistanse til å opprette en fremtidsfullmakt? Da har vi løsningen for deg.

Kan skje oss alle
Vi vet heldigvis ikke hva morgendagen bringer. Men det vi vet, er at ting som fører til at vi ikke lenger er i stand til å ta egne avgjørelser, kan skje oss alle. I en slik situasjon er det en fordel å ha opprettet en fremtidsfullmakt. Da kan en eller flere personer som du selv har valgt og som du stoler på, få rett til å ta nødvendige beslutninger på dine vegne.

Få hjelp
Det kan være mange ulike årsaker til at noen ikke kan opprette en fremtidsfullmakt helt på egenhånd. Det kan være manglende tilgang til BankID eller andre fysiske begrensninger. Vår samarbeidspartner Justify har utviklet et system som gjør det mulig for deg å hjelpe nære og kjære med å opprette fremtidsfullmakt.

Slik oppretter du fremtidsfullmakt
Å opprette fremtidsfullmakt er enkelt og du blir veiledet gjennom hele prosessen, fra opprettelse til signatursjekk. Og ikke minst - fremtidsfullmakten blir trygt lagret.

Dette er nytt
Det er ikke lenger nødvendig at den som gir fullmakt har tilgang til sin egen BankID. Men, fullmaktsgiver være i stand til å forstå hva det innebærer å signere en fremtidsfullmakt. I tillegg må fullmaktsgiver og to vitner signere fremtidsfullmakten på papir.  

Med den nye funksjonen vil det være enklere for pårørende å hjelpe sine nærmeste.

Trygg oppbevaring til fullmakten skal tre i kraft
Justify sørger for at fremtidsfullmakten oppbevares digitalt og tilgjengelig for både personen som har tegnet fullmakten, og de han eller hun velger som sine fullmektiger. Det følger også med en veiledning for hvordan en går fram når fullmakten en gang skal tre i kraft.

Les mer om juridiske tjenester og Fremtidsfullmakt her.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi