Gå til sbm.no
Akkurat vunnet budrunden med en venn? Foto: Tone Molnes

Kjøpe bolig med en venn?

Start planleggingen med en sameiekontrakt

Har du vunnet budrunden og skal kjøpe bolig med en god venn? Da er det en ting du bør ha på plass, og gjerne helt fra før dere begynner å gå på visninger.

For å få en enklere vei inn på boligmarkedet er det flere som velger å kjøpe sammen med venner eller familiemedlemmer. Ved å bruke en sameiekontrakt kan du trygt og enkelt ta det første steget inn på boligmarkedet. 

Start med samme utgangspunkt

Selv om du kjøpe bolig sammen med en god venn, er det viktig å lage en sameiekontrakt. Dette sikrer at dere begge har et likt forventningsgrunnlag gjennom hele boligreisen – fra første visning, og helt til en av dere vil flytte ut.

Før dere starter boligreisen sammen må dere være sikre på at dere være sikre på at dere er åpne og ærlige om forventningene deres. Ved å lage en sameiekontrakt kan dere tidlig finne ut hva dere er helt enige om og hva dere bør snakke mer om. En sameiekontrakt vil også redusere risikoen for misforståelser og konflikter som kan oppstå på veien.

Blitt samboer? Les om samboerkontrakt

Hvordan ser din drømmebolig ut? Skap en trygg boligreise med sameiekontrakt.

En sameiekontrakt bidrar til å:

  • Klargjøre forventninger: En sameiekontrakt dokumenterer klart og tydelig hva man ønsker med sameiet, og dermed hva hver av dere kan forvente av eierskapet.
  • Forebygge konflikter: En sameiekontrakt avklarer mange viktige forhold om sameiet, og angir retningslinjer for hvordan uenigheter skal løses. Begge deler kan forhindre fremtidige konflikter.
  • Beskytte investeringen: En sameiekontrakt dokumenterer hver eiers eierandeler, og beskytter dermed investeringen mot konflikter om hvor mye den enkelte eier.
  • Regulere endringer og avslutninger: En sameiekontrakt bør si noe om hva som skal skje hvis en dere for eksempel ønsker å selge sin andel, vil pusse opp, eller leie ut. Ved å ha tatt stilling til dette i forkant blir situasjonen lettere å håndtere når det blir aktuelt.Sameiekontrakt fra Justify

Vår sameiekontrakt er skreddersydd for venner som går sammen om boligkjøp. Den tar for seg nødvendige juridiske og praktiske aspekter, fra fordeling av kostnader og eierskap, til boligsalg og opphør av sameiet. Nyt alle fordelene ved samkjøp, og la potensielle utfordringer bli adressert fra starten.

  • Alt blir kvalitetssjekket av advokat
  • Fast pris. Ingen skjulte kostnader
  • Digital signering med BankID
  • Sikker lagring av dokumentene
  • Digital tilgang for alle i sameiet

Sameiekontrakten fra Justify kan opprettes allerede før dere har funnet boligen dere vil eie sammen. Bruk den som et planleggingsverktøy, og legg inn boligen når dere etterhvert har funnet den, eller fått tilslaget!

Her kan du opprette sameiekontrakt.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi