Gå til sbm.no
Foto: Fuglefjellet

Slik gir du

Pengegave uten kontanter!

Høyt på ønskelisten til konfirmanten står pengegave, og her får du tips til hvordan du kan gi pengegaver uten kontanter.

Færre og færre har kontanter i lommeboken, og i det hele tatt en lommebok. Kontanter kan også lett komme på avveie. Derfor må du kanskje tenke nytt når det kommer til pengegaver til ulike anledninger. Dagens unge konfirmanter er også vant til en mer digital hverdag, og gjerne ønsker pengene direkte inn på konto. Vi har samlet noen tips til deg som skal i konfirmasjon.

Vipps - så er pengene på vei

Med VIPPS kan du enkelt sende penger som gave til konfirmanten. Slik gjør du det:

  • Åpne Vipps.
  • Trykk på «send» – velg mottaker og beløp - «neste»
  • Trykk på «send som gave»
  • Velg et gavepapir du liker og skriv en hyggelig hilsen
  • Sett dato og tid for når mottaker skal få gaven, eller send med en gang

Og Vipps, så er gaven sendt. Du kan fremdeles gi konfirmanten et fint kort der du skriver; sjekk Vipps! Kjenner du konfirmantens kontonummer kan du også overføre penger i nett- eller mobilbank. 

Gi en gave som varer

Spør du konfirmantene om hva de ønsker seg i gave, er det penger de aller fleste vil svare. Ønsker du å gi en gave som skal vare og vokse over tid, så bør du gi fond i gave. Det vil mottakeren sette pris på mange år fra nå. 

Her kan du lese mer om hvordan du kan gi fond i gave.

Øremerk gaven

En tekstmelding med budskap om penger på vei vil trolig fenge de fleste tenåringer, og kanskje et lite hint om hva pengene skal brukes til? I et kort, eller på en annen kreativ måte, kan du skrive hva pengene er øremerket til; eksempelvis boligsparing, fondssparing eller andre formål du vet konfirmanten sparer penger til. 

Du kan sende og motta penger med alle som har Vipps, uansett hvilken bank dere har.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi