Gå til sbm.no
Ingvild og Sondre fikset bankkonto til lille Vilde på en-to-tre. Du kan opprette bankkonto på vegne av barna dine når som helst frem til de fyller 18 år.

Tok i bruk egen løsning:

Vilde hadde egen konto på tre minutter

Sparebanken Møre har lansert Familiebanken; et konsept som i første omgang gjør det enklere for foreldre å opprette bankkonto for barna sine, kun med et par tastetrykk på mobilen.

Ingvild Krokvik Mikkelsen er mor til lille Vilde. Hun jobber som Forretningsutvikler kundeløsninger i Sparebanken Møre, og kunne ta i bruk tjenesten hun selv har vært med på å utvikle.

Levde opp til forventningene
Da Ingvild og samboeren Sondre, forberedte seg til Vildes dåp og ville de opprette sparekonto for datteren. Der de kan sette inn pengegaver og begynne å spare på vegne av datteren.

– Det var like sømløst som vi har erfart med pilotkundene våre. Det tok kanskje tre minutter å få det unnagjort, sier en fornøyd Ingvild som nettopp er tilbake fra mammaperm.

Sømløst: Her kan du opprette sparekonto for barna dine

Større enn en konto
For Ingvild handler opprettelse av sparekonto for Vilde om mer enn å oppbevare pengegaver i datterens navn. Like viktig er muligheten til å gi datteren en god økonomisk start. 

– Jeg ønsker å inkludere henne i sparingen etter hvert som hun kan lære om økonomi og om gode sparevaner, forteller Ingvild.

Dette står også i fokus når det kommer til utviklingen av familiebanken. Målet, konstaterer Ingvild, er å få på plass gode tjenester for de mindreårige som gjør at de kan lære tidlig hvordan man får god og sunn privatøkonomi.

– Mitt ønske for Vilde er at hun får det etter hvert, hun også, legger Mikkelsen til. 

Visste du at gode sparevaner går i arv? Er vi som foreldre flinke til å spare til barna våre, opplever de fordelen av å sette av penger til fremtidige formål.

Mobilbank for barn
Ifølge en undersøkelse gjort av Ipsos i 2022, er det nå vanlig å få bankkort i 10-årsalderen. Mange får bankkort før det, også. Det viser et tydelig behov blant de unge bankkundene.

Den sist lanserte nyheten i familiebanken er mobilbank for barn og unge. Dette er en enklere og nedstrippet versjon av mobilbanken for voksne, og på den måten er den lettere å navigere i.

– En del av videreutviklingen av familiebanken er at vi skal tilby flere tjenester til de mindreårige kundene våre, og å optimalisere mobilbanken for unge er en viktig del av dette, forteller Mikkelsen. På den måten kan de lære mer om sparing og privatøkonomi tidlig gjennom mobilbanken sin, legger hun til.

For alle barn i alle aldre
Ingvild Krokvik Mikkelsen og samboeren ønsket å opprette bankkonto i forkant av dåpen til datteren Vilde. Mange foreldre gjør det samme, men mange velger også å vente.

Venter du til barnet ditt begynner å få lommepenger eller til og med til barnets første sommerjobb før du oppretter bankkonto, er tjenesten like brukervennlig. En ny konto i barnets navn er bare et par tastetrykk unna. 

- Du kan opprette bankkonto på vegne av barnet ditt når som helst frem til det fyller 18, forsikrer Ingvild. 

La pengene vokse med barnet: Opprette sparekonto til nyfødt

Bedre oversikt med familiebanken
Når Ingvild forteller at fokuset alltid er å gjøre det enkelt for alle typer familier å få oversikt og kontroll over privatøkonomien sin, når banken jobber med videreutvikling av tjenester.

– Vi ønsker å lage gode løsninger for kundene våre. Vi vil gjøre det enkelt og sømløst å ta de i bruk tjenestene, på de flatene som kundene våre bruker. Det skal være med på å skape god økonomisk oversikt for hele familien, sier hun.

Har blitt en del av kundegruppen
Nå som hun selv er blitt forelder er Ingvild sikker på at hun vil få mye inspirasjon til videreutviklingen av familiebank-konseptet.

– Vi er jo helt i den spede begynnelsen. Som mor vil jeg få god innsikt selv i hva slags type tjeneste som kan være nyttig å ha, og hvordan vi enklere kan administrere et helt familieforhold. Både i mobilbanken og i nettbanken, forteller hun.  

- Vi vil gjøre det enkelt og sømløst å ta de i bruk banktjenester, på de flatene som kundene våre bruker. Det skal være med på å skape god økonomisk oversikt for hele familien, forteller Ingvild.

Flere artikler i kategorien Privatøkonomi