Gå til sbm.no
Bilde viser Ivar Breivik, daglig leder av XL Diner. Han står bak børsfolkets bacalao som servers under årets Børs og Bacalao.

Børsfolket fikk servert italiensk bacalao

Slik lager du den

Til tross for en oljepris på under 40 dollar fatet og svakere vekst i verdensøkonomien enn ventet, endte Oslo Børs fjoråret med en oppgang på vel 6 prosent. En sterk bidragsyter til oppgangen var den norske sjømatindeksen som steg hele 27 prosent. 18. februar arrangerte Sparebanken Møre investorkonferansen Børs og Bacalao og serverte selvfølgelig bacalao til børsfolket.

Det er Ivar Breivik, gründeren bak klippfiskrestauranten XL Diner i Ålesund som står for serveringen på Børs og Bacalao. Han har lært oss at bacalao er mer enn den røde klippfiskgryta. Bacalao betyr torsk, og den kan tilberedes på hundrevis av måter. – Klippfisk er en helt fantastisk råvare! Vi serverer klippfisk i alle varianter til mennesker fra alle kontinenter. Du trenger heller ikke være en racer på kjøkkenet for å lage god bacalao, sier en engasjert Ivar Breivik.

På konferansen skal de servere tre ulike bacalao-retter, blant dem en italiensk variant.


Slik lager du «Italiensk klippfisk»

Du trenger

  • 1 kg ferdig utvannet klippfisk
  • 2 kg poteter
  • 200 gram bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 tomater
  • 120 gram pesto
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper

Potetene kokes møre. Hell av vannet og stapp de sammen samtidig som du blander inn fløten litt etter litt. Bacon skjæres i terninger og brunes i smør. Bland deler av brunet bacon, pesto og finhakket hvitløk i potetstappen. Smak til med salt og pepper.

Trekk fisken halvferdig og legg den lagvis med potetstappen i en ildfast form. Retten stekes på 200 grader i 30 minutt. Strø resten av bacon og pesto på toppen før servering. Kan serveres med grønn salat og hvitløksbrød. Lykke til!

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement