Gå til sbm.no

Metizport

Fra guttedrøm til internasjonal arena

Gameren Arjan Dalsøren hadde gründerånden i seg allerede som 10-åring. I dag har han 21 ansatte og satser på å bli en av de beste e-sportorganisasjonene i verden.

Startet med grillspyd

Året var 2018, og den 15 år gamle gameren Arjan Dalsøren bestemte seg for å starte e-sport organisasjonen Metizport fra gutterommet i Tjørvåg. Allerede som 10-åring solgte han grillspyd og vårruller på Søre Sunnmøre, så gründerånden har alltid vært iboende i Arjan. Det som startet som en guttedrøm ble raskt til virkelighet og siden den gang har prosjektet bare vokst seg større.

 

Sikter høyt

Det er samfunnet de skaper som står i sentrum, og det som i starten bare var en helt vanlig guttegjeng, har vokst seg til å bli en stor familie med fokus på samfunnsbygging, inkludering og dykring av unge talenter. Nå drømmer de om å bli best i verden.

- Vi har alt fra barn og ungdom til voksne som bruker klubbhuset, og vi ser at vi motvirker utenforskap, forteller Arjan, gründer og daglig leder i Metizport. 

Daglig leder Arjan Sydhagen Dalsøren og Concept Developer Herman Brune Leikanger.

En lokal møteplass

I dag drives Metizport fra et klubbhus i Myrvåg. I tillegg til profesjonelle team innen CS, Valorant og Super Smash Bros, tilbyr de også medlemskap hvor man får bruke lokalene som en møteplass, enten til turneringer, som tilskuer eller bare som en sosial arena.

- Hos Metizport er du velkommen akkurat slik som du er. Her kan du komme og spille, prate, henge og slappe av. Som medlem kan du få tilgang til PCer og utstyr, invitasjoner til arrangementer og mer. Vi tilbyr både breddetrening og watchparties. Det viktigste er at det er nulltoleranse for mobbing, aggresjon og ødeleggelse av utstyr. Klubbhuset skal være et fristed for dyrking av vennskap og lidenskap, sier Arjan.

- Gaming gjør mennesker med like interesser får muligheten til å møtes. Selv har jeg venner jeg har møtt over nett, som jeg aldri har møtt fysisk, men som jeg ser på som noen av mine nærmeste venner. Selv om vi ikke kan henge i virkeligheten, har vi hengt sammen i timesvis online. Dette gir ungdommer en større mulighet til å finne et fellesskap, og noen med samme interesse, sier Herman Brune Leikanger, som er Concept Developer i Metizport.

 

Satsningen videre

Metizport vil bli en av de beste e-sportorganisasjonene i verden. De forteller at de har stor utvikling i de sportslige satsningene sine, og at de er på et høyere nivå enn noen gang. De ønsker også å utvikle tilbudet i Myrvåg, og vil treffe så mange som mulig med sine tilbud. Lokalene har blitt utvidet slik at alle som har gaming og e-sport som interesse skal føle seg som hjemme, og finne et godt miljø og fellesskap å trives i.

- Metizport har blitt en merkevare som sprer seg utover Europa og verden, og vi har signert store e-sportprofiler og som er forbilder for barn og unge. Ettersom klubben har vokst har engasjementet rundt laget blitt større, og vi har blitt en stor gjeng som reiser på kamper og turer sammen forteller Herman.  

Onsdag 6. mars vant de en kamp i Counter-Strike 2 mot verdens 8. beste lag – Team Falcons. Antall tilskuere under kampen var på hele 273.549, som tilsvarer å fylle Old Trafford hele tre ganger, og Color Line stadion i Ålesund over 25 ganger. 

Klubblokalene til Metizport i Myrvåg.

En sosial aktivitet

Herman forstår bekymringen til foreldre, som er skeptiske til konseptet e-sport, men er også opptatt av å formidle de positive sidene ved gaming.

 - Gaming er noe som ofte skjer hjemmefra, på nettet. Dette kan på utsiden virke som en ensom aktivitet hvor man sitter alene på rommet sitt. I de fleste tilfeller er derimot gaming en sosial aktivitet. I gamingverden blir landegrenser, språk, alder og sosiale forskjeller visket ut. En blir en del av et samfunn som knytter folk sammen, enten det er for å spille sammen, mot hverandre eller bare for å prate sammen, sier Herman.  

 

Metizport og Sparebanken Møre

- Vi er stolt av å være generalsponsor for Metizport. Ikke bare fordi e-sport bidrar til et større mangfold av aktiviteter, men også for å støtte arbeidet de gjør med å skape en sosial arena for ungdommer i lokalmiljøet der inkludering og samhold står høyt, forteller banksjef i Sparebanken Møre, Per Ronald Knutsen.

 

Lytt til podkasten Starte bedrift

Metizport har vært sammen med oss i studio for å fortelle om sin gründerreise. Hør Arjan Dalsøren og Herman Leikanger fortelle historien til Metizport, der grunnleggeren Arjan har gått fra å være en ambisiøs CS-spiller til å lede et selskap som presterer på toppnivå i e-sportverdenen.  

Starte bedrift - en podkastserie for deg som er gründer

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement