Gå til sbm.no
fire barn i grønne t-skjorter i et rom med gule sperrebånd med tekst "crime scene - do not cross"Årets Sommerlab heter Energimysteriet. På Sommerlab møter barna en annerledes læringsarena. Det gis rom til faglig lek og sosiale aktiviteter, noe som er viktig denne sommeren.

Kurs over hele fylket:

Super sommerskole for unge forskerspirer

Sommerlab er Forskerfabrikkens populære og spennende forskerskole for barn. I sommer skal det forskes på fem-dagers kurs i hele fylket.

Kan vann eksplodere og trenger man egentlig en fryser for å lage iskrem? Sommerlab gir deg svaret. Forskerkurset passer perfekt for elever som skal begynne på 5.-7. trinn til høsten.

Stort behov
Kunnskapsminister Guri Melby har uttalt at behovet for sommerskoler i 2021 vil være større enn vanlig på grunn av pandemien, og at sommerskole for elever i grunnskolen skal prioriteres.

Mange skoleelever har mistet verdifull læretid på grunn av pandemien. Nå er håpet at gode sommerskoletilbud skal gi ny inspirasjon og kunnskap.

Vennskap og kunnskap
– Vi ser at det å gå på sommerskole har en langvarig positiv effekt, sier Forskerfabrikkens fabrikksjef Hanne S. Finstad.

På Sommerlab møter barna en annerledes læringsarena. Det gis rom til faglig lek og sosiale aktiviteter, noe som er viktig denne sommeren. All erfaring tilsier at mange barn sitter igjen med nye vennskap etter fem dager på Sommerlab, ifølge Forskerfabrikken.

Sparebanken Møre
Sparebanken Møre og andre samarbeidspartnere har sponset den svært populære sommerskolen hvor unge forskerspirer får testet teori i praksis ved å utføre ekte eksperimenter, bygge maskiner og knekke koder.

Utvikling og skaperkraft
– Vi i Sparebanken Møre skal være en attraktiv plass for utvikling og skaperkraft. Da er det naturlig for oss å støtte Forskerfabrikkens Sommerlab. Her bidrar vi og når ut til den yngre garde som skal være med på en uke fylt med spennende aktiviteter og forskeropplevelser de sent vil glemme, sier Norun Sønderland Nustad, banksjef ved Sparebanken Møres kontor i Brattvåg, Haramsøy og Harøy.

Årets Sommerlab har fått navnet Energimysteriet og det er nesten så man får lyst til å være med selv, mener banksjef Norun Sønderland Nustad.

Påmelding og kurssteder
Her kan du sjekke ut hvor Sommerlab arrangeres i Møre og Romsdal, og melde på barna. Det er over 20 kurs å velge mellom, og på enkelte steder går det flere kurs med forskjellig oppstart. Det fleste går i slutten av juni og i begynnelsen av august. Er noen av kursene fulle allerede, kan man sette seg på en venteliste.

Viktig for barna
– Det er flott når vi får lokalt næringsliv som Sparebanken Møre med på laget. Det betyr at vi kan senke deltakeravgiften, slik at enda flere får glede av tilbudet. Slike samarbeid er viktig for å nå ut til barna i lokalsamfunnet med et morsomt og lærerikt sommertilbud, sier Ida Helene Randa Johansen, kommunikasjonsansvarlig i Forskerfabrikken.

Årets Sommerlab har fått navnet Energimysteriet og det er nesten så man får lyst til å være med selv, mener banksjef Norun.

Samfunnsengasjement
– Det blir i alle fall ekstra kjekt for unge forskerspirer å få bedre kjennskap til elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og ikke minst fornybar energi. Fokus på bærekraft og viktigheten av dette fremover er absolutt en del av Sparebanken Møres samfunnsengasjement, forteller Norun.

Les mer om Sommerlab her.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement