Gå til sbm.no
Inge Furre er sjeføkonom i Sparebanken Møre. Han er utdannet samfunnsøkonom og har mer enn 30 års erfaring fra analysevirksomhet i finansnæringen og er fast gjesteforeleser om pengepolitikk på Norges Handelshøyskole.

Høyere rente i sikte:

Fortsatt vekst

Få med deg en dagsfersk makroøkonomisk analyse fra vår sjeføkonom Inge Furre.

Vi står overfor en svært spennende tid fremover i norsk og internasjonal økonomi. Sjeføkonom Inge Furre i Sparebanken Møre ser for seg en moderat vekst i verdensøkonomien. For Europa er imidlertid vekstutsiktene svake som følge av de økonomiske virkningene av krigen mellom Russland og Ukraina. Videre er det utsikter til høyere renter. Norges Bank signaliserer nå ytterligere syv renteøkninger innen utgangen av 2023. Det er også utsikter til høyere inflasjon. Særlig i USA er inflasjonen høy.

      


Godt samstemt
Leder for Kapitalforvaltning i Sparebanken Møre, Trond Moldskred, er enig i Inge Furres vurderinger, og legger vekt på behovet for risikokapital og langsiktighet. Historien viser at nedturer har blitt etterfulgt av oppturer. Over tid har verden gått videre og optimismen har kommet tilbake. 

Les artikkel

Flere artikler i kategorien Makro