Gå til sbm.no
Studentene Madelen Nymoen, Sondre Bjørdal Roald, Doruntina Haklaj og Ulrik Ophus hadde opplevelsesrike uker i Sparebanken Møre.

Banken ba studenter om hjelp:

– Glimrende godt jobbet

Sparebanken Møre ville forbedre interne arbeidsprosesser med ny teknologi og engasjerte fire NTNU-studenter gjennom NTNUs internship-prosjekt.

– Studentene løste oppgaven på en glimrende måte. De var dyktige og engasjerte og absolutt en ressurs for banken. De kom med mange forslag til tiltak og forbedringsområder som banken kan jobbe videre med på kort og lang sikt, sier Turid Humlen, seniorøkonom i Sparebanken Møre, som var mentor for de fire studentene.

Praksis-prosjekt
Siden 2021 har Sparebanken Møre deltatt i NTNU-prosjektet InnoPraksis – næringsnær innovasjonspraksis i økonomisk-administrativ utdanning – for å gi studenter relevant arbeidspraksis og erfaring.

Populært internship
Tre typer internship er utviklet gjennom InnoPraksis hvor studenter kan søke på stillinger i forskjellige bedrifter i regionen som ber om hjelp fra smarte hoder til konkrete problemstillinger, ulike oppgaver i virksomheten eller spesielle arrangementer. For studentene betyr det mange nye erfaringer som vil kunne bidra til det videre veivalget. Internship-ordningen har blitt svært populær siden lanseringen.

Tettere sammen
– Målet er å knytte studenter, næringsliv og akademia tettere sammen og på den måten skape synergier som slår positivt ut alle veier. Studentene får mulighetene til å søke internship for vårsemesteret og praksis hos en av de 17 bedriftene som er tilknyttet internship-programmet. Bedriftene favner bredt fra fiskeri og havrelaterte næringer til kommunikasjon, events, bank og finans, forteller Kjersti Kjos Longva, prosjektleder og førsteamanuensis ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU.

Turid Humlen er udelt positiv til praksisordningen gjennom internship og InnoPraksis, og mener at samarbeid mellom næringsliv og akademia er positivt på så mange måter.

Kompetansedeling mellom det etablerte og unge studenter som ser på bransjen med nye øyne, er viktig for utviklingen til begge parter. I tillegg vil både studenter og næringsliv ha gjensidig glede av å bli kjent og bygge nettverk, mener Turid Humlen som var mentor i Sparebanken Møre for de fire studentene som jobbet med forbedring av arbeidsprosesser.

Nye øyne
– Kompetansedeling mellom det etablerte og unge studenter som ser på bransjen med nye øyne er viktig for utviklingen til begge parter. I tillegg vil både studenter og næringsliv ha gjensidig glede av å bli kjent og bygge nettverk. Dette gjelder både i rekrutteringsøyemed og muligheten for positiv merkevarebygging for både bedriftene som er med, og NTNU, sier Turid Humlen.

Hun tror dette er et viktig bidrag til at man kan bygge hverandre opp på en positiv måte, og ikke minst få flere til å bli i regionen gjennom å vise et spennende og åpent næringsliv.

Fornøyde studenter
Sondre Bjørdal Roald var en av NTNU-studentene som var intern på prosjektet og som beskriver Internship-perioden i Sparebanken Møre som over all forventning, spennende og læringsrikt.

– Forventingene var store før jeg begynte, og de ble innfridd og vel så det. Personlig har jeg forbedret egne kommunikasjonsevner, samt evnen til å løse større, komplekse oppgaver. Det har vært læringsrikt å bruke teorien fra studiene i jobbrelatert arbeidsoppgaver. Jeg vil absolutt anbefale neste års avgangsstudenter å søke Internship, sier Sondre Bjørdal Roald.

 Også NTNU-student Ulrik Ophus er svært godt fornøyd med praksisperioden i Sparebanken Møre.

– Jeg ønsket å bli utfordret i løpet av semesteret, noe jeg ble ved flere anledninger under prosjektperioden. Det gode arbeidsmiljøet i SBM gjorde praksisoppholdet ekstra spennende og morsomt. Det å få kjenne på arbeidslivet før endt studium er en fantastisk mulighet, mener Ulrik. 

– Målet er å knytte studenter, næringsliv og akademia tettere sammen og på den måten skape synergier som slår positivt ut alle veier, forteller Kjersti Kjos Longva, prosjektleder og førsteamanuensis ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU.

Sparebanken Møre er den største banken på Nordvestlandet og har over 400 medarbeidere innen personmarked, næringsliv og spesialist- og fagfunksjoner. Vi er stadig på jakt etter dyktige medarbeidere som sammen med oss ønsker å skape verdier og gode opplevelser for kundene. Her finner du ledige stillinger akkurat nå.

Finner du ingen stilling som passer deg er det også mulig å legge inn en åpen søknad.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement