Gå til sbm.no
Andreas Glomseth Olsen, fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling i Sparebanken Møre.

Kort fra Sparebanken Møre

Blir mer miljøvennlig

Fra og med denne uken vil kortene fra Sparebanken Møre bli laget av resirkulert plast. I første omgang gjelder det VISA-kortene, men i løpet av høsten/vinteren vil også bankens Mastercard bli produsert av resirkulert plast.

- Vi har vært klar lenge, men i god bærekraftsånd har vi prioritert å bruke opp råmaterialene vi hadde på lager først, forteller Andreas Glomseth Olsen. Andreas er fagsjef i avdeling Produkt og tjenesteutvikling og har blant annet ansvar for bankens «kort-familie». Han forteller at banken bestiller opp råmateriale til kort ca. hvert annet år.

Lang holdbarhet
- Det stilles strenge tekniske og sikkerhetsmessige krav til produksjonen av nye bankkort. Ved forrige produksjon var ikke kvaliteten på den resirkulerte plasten holdbar nok, og derfor valgte vi å vente med å ta i bruk kort av resirkulert plast. Kvaliteten har forbedret seg betraktelig og i dag inneholder kortene hele 95% resirkulert PVC(Polyvinylklorid)plast. I tillegg tæpper vi med kortet mer enn før, noe som bidrar til mindre slitasje og kortene vil dermed leve lenger, forteller Andreas.

Mer om Mastercard i Sparebanken Møre.

Redusert CO2 utslipp
Cecilie Myrstad er leder for avdeling Bærekraft i Sparebanken Møre. Hun kan fortelle at i Norge blir det produsert rundt 10 millioner debet- og kredittkort årlig og dette utgjør om lag 70 tonn med plast! 

- Vi jobber hele tiden med å redusere bankens egne utslipp. Et lite bidrag i denne sammenhengen er å ta i bruk kort som er produsert av 95% resirkulert plast. For hver kilo PVC-plast som blir resirkulert, sparer vi ca to kilo CO2 utslipp. De første kortene blir sendt ut i disse dager, forteller Cecilie.

Cecilie Myrstad er leder for avdeling Bærekraft i Sparebanken Møre.

Her kan du lese om bankens Bærekraftguide. En guide som er laget for å hjelpe bedrifter til å komme igang med bærekraftarbeidet.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement