Gå til sbm.no
Mette Langdals oppfordring til studenter er å gripe sjansen hvis de får muligheten til å skaffe seg praksis gjennom et internship.

Internship:

En perfekt match

Sparebanken Møre er svært fornøyde med at Ida Olins internship endte med fast jobb som fagansvarlig i markedsavdelingen.

– Vi følte oss veldig trygge på ansettelsen etter at vi hadde Ida Olin her som intern og på deltid i så mange uker. Hun imponerte oss med å hoppe i det og ta oppgavene på strak arm. Vi trengte påfyll i markedsavdelingen og Ida Olin ble en perfekt match for oss, sier Mette Langdal, Fagsjef Marked i Sparebanken Møre.

Usikre
Egentlig var bankens markedsavdeling veldig usikre på om Ida Olin var den rette basert på søknaden hennes til internship. Banken var på jakt etter en intern med en litt annen kompetanse til et prosjekt for å måle resultatene av bankens aktiviteter.

Imponerte på intervju
– På NTNU hadde Banksjef Konsernutvikling Arild Sulebakk og jeg et ti minutter langt intervju med Ida Olin – og vi tenkte begge et stort YES – her er personen!  Ida Olin imponerte, hun var entusiastisk og interessert. Hun hadde alle de egenskapene vi trengte. Det viser hvor viktig et slikt intervju er for å møte mennesket og personligheten bak en søknad. Så vi tok sjansen og ansatte henne som intern, forteller Mette.

Omorganisering
Det hører til historien at en omfattende omorganisering i banken før Ida Olin skulle begynne som intern, endret alle forutsetninger for det planlagte prosjektet. Avdelingen fikk helt andre utfordringer. I samråd med NTNU fikk imidlertid banken endret på oppdraget hennes – noe som passet begge parter svært godt. 

En stor ressurs
– Min oppfordring til studenter er å gripe sjansen hvis dere får muligheten til å skaffe dere praksis gjennom et internship. Og til næringslivet er det viktig at så mange bedrifter, selskaper og organisasjoner stiller opp for disse studentene. Vi har i to omganger hatt flere studenter som interns her i banken, og de har vært en stor ressurs for oss, sier Mette Langdal.

Ida Olin ble en perfekt match for Sparebanken Møre.

Jobb og karriere i Sparebanken Møre

Vil du jobbe i Nordvestlandets største bank? Her finner du ledige stillinger i Sparebanken Møre.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement