Gå til sbm.no
Linn Sønderland Kleppe i Sparebanken Møre var mentor for studentene Amalie Røyseth Tandstad og Jens Flåen.

NTNU-student Jens:

Internship en opptur

– Sparebanken Møre er helt klart en plass jeg kunne tenke meg å jobbe om muligheten byr seg, sier NTNU-student Jens Flåen (22) fra Valderøya.

Jens var engasjert for å utvikle bankens bærekraftportal. Arbeidspraksisen for studenter gjennom NTNUs prosjekt med tre forskjellige typer internship, ble en stor opptur for 22-åringen.

Attraktive studenter
Sparebanken Møre er bare en av mange bedrifter i regionen som ser verdien av å engasjere smarte studenthoder for å løse konkrete problemstillinger, jobbe med ulike oppgaver eller spesielle arrangementer. Flere bedrifter enn det er plass til ønsker nå å være med på internship-programmet for neste år. Så her må man være frampå for å kapre studenter. Flere studenter får også tilbud om jobb etter et Internship.

Inspirert av bank
Jens var forventningsfull før møtet med banken, og spent på om han fikk en relevant arbeidsoppgave som matchet studiet, med en fin balanse mellom å bli utfordret og oppleve mestring.

– Forventningene ble helt klart overgått. Etter å ha møtt så mange dyktige folk i banken har denne opplevelsen vært en inspirasjon til fremtidig jobb i bank, forteller Jens.

Forventningene ble helt klart overgått. Etter å ha møtt så mange dyktige folk i banken har denne opplevelsen vært en inspirasjon til fremtidig jobb i bank, forteller Jens.

Stor tillit
Som intern i banken jobbet han to dager i uken fra januar til april hvor han og medstudent Amalie Røyseth Tandstad fikk muligheten til å videreutvikle bærekraftsportalen og lage en egen side for «lag og foreninger» i samarbeid med banken.

– Det mest positive med Internshippet må ha vært at vi fikk en så stor tillit fra banken sin side til å «prøve og feile». Det ga oss muligheter til å utforme oppgaven på vår måte, og en trygghet for at arbeidet vi utførte ga en merverdi for banken – noe som var viktig for oss, sier Jens.

Verdifulle svar
Internship er noe Jens helt klart vil anbefale andre studenter. Det er en gyllen mulighet til å komme ut i arbeidslivet mens studieløpet pågår.

– En slik mulighet gir verdifulle svar på om dette er en plass hvor du kan se deg selv i en gitt fremtid – eller om det ikke er det. Denne muligheten har du ingenting å tape på. Her er bare rom for bekreftelser på så mange områder, mener Jens som nå reiser til Bergen for å ta noen fag før han går videre med en master.

Fortsetter
Prosjektet med internship ved NTNU Ålesund tilbys i 6. semester til Bachelor-studenter i økonomi og administrasjon, og i markedsføring, innovasjon og ledelse. Prosjektmidler fra Direktoratet for høyere utdanning ga NTNU i Ålesund tid til å utvikle ordningen i tett samspill med arbeidslivet i regionen. Det betyr at NTNU kan fortsette med internship-fag etter prosjektslutt i 2024.

Får tilbud om jobb
– Det er stor interesse for ordningen både blant studenter og næringsliv. Studentene får innblikk i det spennende arbeids- og næringslivet vi har i regionen, og mange studenter har også fått tilbud om jobb der de har vært interns. Det tar vi som et godt tegn på at koblingen mellom student og praksisplass har fungert, forteller Kjersti Kjos Longva, prosjektleder og førsteamanuensis ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU.

Det er stor interesse for ordningen både blant studenter og næringsliv. Studentene får innblikk i det spennende arbeids- og næringslivet vi har i regionen, og mange får tilbud om jobb der de har vært interns, forteller Kjersti Kjos Longva, prosjektleder og førsteamanuensis ved Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU.

Synergier og vinn-vinn
Målet er å knytte studenter, næringsliv og akademia tettere sammen og på den måten skape synergier som slår positivt ut alle veier. I vår var 33 studenter ute i internship hos 17 bedrifter som favner bredt fra fiskeri og havrelaterte næringer til kommunikasjon, events, bank og finans.

Næringsnær campus
– Det er flott å være i en region hvor arbeids- og næringsliv ikke nøler med å hive seg med, og sørger for at Ålesund lever opp til sitt rykte som en studieby hvor næringslivet er tett på det som skjer på campus, mener Kjersti Kjos Longva.

Viktig
Fagsjef i Sparebanken Møre, Linn Sønderland Kleppe var ansvarlig for de to NTNU-studentene som jobbet med bærekraft. Samarbeidet med NTNU og studentene er en viktig del av bankens samfunnsansvar og viktig for både banken og studentene.

God mulighet for bedrifter
– Banken har hatt praksisplasser i flere år, og har gode erfaringer fra flere prosjekter og tidligere internship med studenter.  Vi har klare forventninger til at studentene skal løse konkrete oppgaver og finne nye løsninger – og også utfordre oss på hvordan vi løser oppgaver i dag. Praksisordninga er en god mulighet for alle bedrifter i regionen, og vi anbefaler andre å undersøke mulighetene og ta del i ordningen, sier Linn Sønderland Kleppe.


Sparebanken Møre er den største banken på Nordvestlandet og har over 400 medarbeidere innen personmarked, næringsliv og spesialist- og fagfunksjoner. Vi er stadig på jakt etter dyktige medarbeidere som sammen med oss ønsker å skape verdier og gode opplevelser for kundene. Her finner du ledige stillinger akkurat nå.

Finner du ingen stilling som passer deg er det også mulig å legge inn en åpen søknad.

Flere artikler i kategorien Lokalt engasjement