Studentoppgave ble til bærekraftsportal
Tverrfaglig samarbeidsprosjekt
I samarbeid med studenter i TEFT-lab har Sparebanken Møre utviklet en bærekraftsportal som skal få fart på omstillingsarbeidet for bedrifter.
Bærekraftsportalen er et resultat av et prosjekt som ble startet i TEFT-lab sitt summer internship 2021. Sommerprosjektene har vært et samarbeid mellom Sparebanken Møre og NTNU. Studentene Tobias Myrvoll, Ane Halsebakke Hoff og Karoline Westre fikk bryne seg på tematikken “Bærekraft i finansnæringen”.
– Det er viktig at både små og store bedrifter bryr seg om bærekraftsarbeidet sitt, dersom vi skal nå verdens mål med blant annet reduserte klimagassutslipp i årene fremover, sier leder for Kommunikasjon og samfunnsansvar i Sparebanken Møre, Cecilie Myrstad.
– Derfor hadde vi en problemstilling knyttet til bærekraft under fjorårets summerintenship i TEFT-lab i samarbeid med NTNU. Det er veldig kjekt å kunne lansere denne løsningen for næringslivet på Nordvestlandet. Det viser også verdien av å jobbe sammen med sultne og svært dyktige studenter, samt gode veiledere fra NTNU. Noe vi varmt kan anbefale andre bedrifter å gjøre.
Mål om å lage noe nyttig
Myrstad var med som veileder for gruppen under TEFT summer internship. Hun skryter av studentene og synes at de gjorde en fantastisk jobb med å strukturere mangfoldet av informasjon som finnes tilgjengelig. Målet var å skape et konkret og brukervennlig verktøy for bedrifter.
– Da vi jobbet med portalen oppdaget vi raskt at bærekraft er en labyrint av informasjon, som det er lett å gå seg vill i. Jeg er utrolig takknemlig for at vi fikk muligheten til å lære så mye om bærekraft gjennom sommeren, og forhåpentligvis veilede noen gjennom bærekraftslabyrinten, sier Karoline Westre.
Ane Halsebakke Hoff legger til at hun har lært mye om utfordringene næringslivet står overfor, og at det kan være særlig vanskelig for bedrifter med knappe ressurser å finne hvilken informasjon som er relevant for seg og sin bransje.
Tobias Myrvoll vil også trekke frem den innovative prosessen i starten av prosjektet som noe han lærte mye av.
– Vi fikk en veldig åpen oppgave, så hvordan vi samarbeidet og utfylte hverandre for å komme frem til sluttproduktet er jeg veldig stolt av. Det er skikkelig kult at banken har valgt å lansere portalen. Og det var et klart ønske fra oss fra starten av, å lage noe som var så bra at det kunne komme til nytte.
Tett samarbeid med banken
Etter endt internship jobbet studentene videre med portalen i tett samarbeid med bankens egne ressurser fra avdelingene Digitale Kundeflater, HR og Kommunikasjon og Samfunnsansvar. Divisjon Næringsliv tok deretter over stafettpinnen hvor både bransjeledere og rådgivere på næringsliv har vært involvert for å kvalitetssikre og styrke informasjonen i portalen.
Klare for neste runde
Prosjektleder for TEFT-lab på NTNU, Kjersti Kjos Longva, mener at sommerprosjektet er et glimrende eksempel på verdien av å koble næringsliv, akademia og dyktige studenter sammen for å finne nye løsninger.
– Det er veldig kjekt å se at arbeidet til Ane, Karoline og Tobias har resultert i et produkt som har «gått på lufta» hos Sparebanken Møre.
Kjos Longva er klar for neste runde med veiledning, og har oppgavene klare for årets studenter sammen med Sparebanken Møre og flere andre bedrifter.
– Vi ser frem til å gjøre flere prosjekter med studenter, og stillingene for sommeren 2022 er nå utlyst, opplyser Myrstad og Kjos Longva.
Vi er ikke redde for å ha høye forventninger, og oppfordrer alle dyktige masterstudenter til å søke. Her er det gode muligheter for en faglig utfordring og en mulighet til å bli bedre kjent med næringslivet i regionen.