Gå til sbm.no
Tore Grelland står bak Jett Technologies er en av årets semifinalister i NÆRINGSTEFT, og ser stor motivasjon i å jobbe med en bærekraftig løsning. Foto: Tone Molnes

NÆRINGSTEFT semifinalist:

Bli kjent med Jett Technologies

Jett Technologies vil lage fjernstyrte ubåter som kan rense inntaksfiltre 30–60 meter under havoverflaten.

Dette er i dag en tidkrevende, dyr og risikabel prosess for dykkerne som utfører jobben. Potensielle kunder kan være fra fiskeindustrien, olje- og gassindustrien og evt. annen tung-/prosessindustri.

Krevende inntaksfiltre
Nøkkelpersonene i JETT har gjennom de siste 30 årene vært med på å starte opp en rekke bedrifter, hovedsakelig rettet mot olje- og gassindustrien. Nå vil de bruke kunnskapen, erfaringen og teknologien til å løse et reelt problem som eksisterer i forbindelse med industri som bruker sjøvann som kjølevann. Disse industriene bruker inntaksfiltre som befinner seg langt under havoverflaten og over tid blir tette av forurensninger og groe. Per dags dato fikses filtrene av dykkere, men det er krevende på de fleste måter. JETT vil produsere fjernstyrte ubåter (kalt ROV) som kan gjøre dette raskt og uten risiko. De har estimert at det finnes ca. 5000 inntaksfiltre bare i Norge per 2018, og markedet internasjonalt er med andre ord stort.

Timing og kompetanse
Selskapet består per d.d. av fire personer. Jan Erik Larsen har startet opp en rekke selskaper og jobbet med ROV-baserte løsninger offshore siden midten av 90-tallet. Terje Fagervold har vært prosjektingeniør og har jobbet med ROV-løsninger siden 1989. Han var blant gründerne av GTO Subsea AS og Deep C i Kristiansund. Ola Augustin Todal er elektriker og automatiker, og har vært i offshoreindustrien siden 2006. Tore Grelland er utdannet sivilingeniør i petroleumsteknologi, og har blant annet vært Country Manager i Tetra Technologies og hatt ledende stillinger og styreverv i en rekke selskaper siden 1995.

- Vi tror både god timing og kombinasjonen av kompetanse i teamet gjør at JETT har stor sjanse for å lykkes, både nasjonalt og internasjonalt. Alle i teamet har følt gleden (og til tider frustrasjonen) man kan oppnå når man lykkes som gründer. Og det å skape noe bærekraftig med lokal forankring gir stor motivasjon, mener Tore Grelland.

Bruker eksponeringen for alt den er verdt
Deltakelsen i NÆRINGSTEFT har gitt dem verdifull eksponering som nystartet selskap. Anerkjennelsen de har fått som semifinalist, bruker de for alt den er verdt, både i lokalmiljøet og i møter med banker og offentlige støtteordninger som Innovasjon Norge.

- Den kanskje viktigste jobben vi gjør i denne fasen er arbeidet ut mot potensielle kunder og forretningspartnere. Vi må være sikre på at det finnes et marked der ute som vil benytte vår ide og teknologi. JETT søker ikke eksterne investorer, men jobber med forskjellige finansieringspakker som skal betjenes gjennom den daglige driften. Målet nå er å bygge en så stor ordrereserve som mulig før vi har et kommersielt produkt klart i Q2, 2019, sier Grelland.

JETT Technologies er en av ti semifinalister som er med i NÆRINGSTEFT og kampen om den gjeve førstepremien på en million kroner. På veien får de med seg en innholdsrik og spennende kompetansereise som skal bidra til at de får utvikle og realisere ideen sin. Under semifinalen 1. februar kåres de tre finalistene og en publikumspris på kr 25.000. 

Er JETT Technologies din favoritt til publikumsprisen - gi din stemme her



Om NÆRINGSTEFT

NÆRINGSTEFT er en unik kompetansereise med faglig påfyll, nettverk og mulighet til å vinne flotte premier. Hovedpremien er på 1 million kroner og bidrar til at du kan realisere en gründers forretningside. 100 gründere er påmeldt denne runden av NÆRINGSTEFT!

Dette er gründerbedriftene som er semifinalister i NÆRINGSTEFT 2.0

https://engasjert.sbm.no/narin...

Les mer om kompetansereisen deltagerne er gjennom og premiene de kjemper om;
https://www.sbm.no/lokalt-enga...

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Næringsliv