Gå til sbm.no
Lillian Bigton Nygaard - gründeren bak Lillifix - var hjemme i mammapermisjon da hun la ut en video på YouTube som viser hvordan man syr en myk madrass, populært kalt babynest. Det var den spede begynnelsen på et syeventyr.

EKTE GRÜNDERHISTORIER FRA NORDVESTLANDET

Lillian var lærer – nå lærer hun hele Norge å sy

Da Lillian Bigton Nygaard var hjemme i mammapermisjon la hun ut en video på YouTube som viser hvordan man syr en myk madrass, populært kalt babynest. Videoen gikk viralt og det ble starten på et nesten sømløst gründereventyr.

At hun skulle bli finalist i Næringsteft og ha en egen syportal var kanskje ikke det første hun tenkte på da hun delte oppskriften som fikk to millioner visninger i 2013.

– Jeg oppdaget hvor utrolig gøy det er å lære andre å sy og tenkte at jeg måtte ha en blogg. Og logo, selvfølgelig. Så jeg startet egentlig å bygge bedriften min allerede i 2013 uten å vite det, forteller Lillian.

Men det skulle ta mange år før syportalen Lillifix så dagens lys. Det måtte faktisk en skikkelig prøvelse til før hun turte å satse på sømmen.

Hør hele episoden om reisen til Lillifix her

En vei ut av sykmeldingen
– Det er veldig rart hvordan alt dette har blitt til. Jeg jobbet som lærer, men opplevde at det ikke var riktig vei for meg. Det endte med et par smeller før jeg dessverre ble langtidssykemeldt, forklarer hun.

Lillian var tvunget til å finne seg noe annet å gjøre. Derfor gikk turen til en karriereveilder som hadde en helt egen evne til å se kvalitetene hennes. 

– Trine Lise i Karrierespesialisten snappet opp lidenskapen min for søm. Jeg husker godt at jeg viftet det bort da hun snakket om at det kanskje var noe jeg kunne leve av. På det tidspunktet virket det helt fjernt å kunne leve av noe du elsker, sier Lillian.

Starte bedrift? Det er raskt og enkelt å etablere bedrift med Oppstartspakken

Lillians syeventyr har gitt inntekter fra dag én. Nye måter å drive bedrift på og selge kunnskap på krever lite kapital og utsyr.

Over 600 medlemmer
Likevel klarte hun ikke å slippe tanken når hun gikk ut fra det siste møtet. Etter oppmuntring og støtte fra både mann og foreldre var det gjort. Hun hadde tross alt sett at det fantes folk som levde av å lage onlinekurs.

– I starten spilte jeg inn kurs som jeg solgte, men det ble bare større og større. Så til slutt bestemte jeg meg for å satse på medlemskap. Da kunne jeg fylle på med mye innhold, og følge opp folk over tid. Det liker jeg veldig godt, forteller hun.

I dag har hun en medlemsbase på 600 personer som vil lære mer om søm. Det skal imidlertid mer til enn én viral video i 2013 for å skaffe så mange betalingsvillige medlemmer. Lillian har jobbet langsiktig og målrettet med markedsføringen sin i sosiale medier.

– Jeg lager tekstilguider og minikurs som jeg deler på YouTube og på Instagram. Når jeg bruker dette aktivt i markedsføringen får folk en liten smakebit på hva et medlemskap kan bidra med, forklarer hun. 

Et helt unikt fellesskap
Syportalen har blitt til mye mer enn syhjelp og 400 informative videoer. Lillian forteller om et unikt fellesskap hvor medlemmene inspirerer hverandre og er med på sybingo, livesending og mye annet sosialt. 

– Det er ikke bare min syportal, det er alle sin. Syportalen er alle som er med, sier hun.

Syeventyret har gitt inntekter fra dag én. Nye måter å drive bedrift på og selge kunnskap på krever lite kapital og utsyr. 

– Hvis du har internetttilkobling, en datamaskin og en mobil, så er du klar. Og en symaskin, da. I tillegg må du ha en plan for markedsføringen, forklarer Lillian. 

Bare ett år etter at hun lanserte syportalen kunne Lillian fortelle om et driftsår som bikket en million i omsetning. Ingenting tilsier at suksesshistorien er over. Hun ser allerede på en vekst på hele 67 prosent sammenlignet med fjoråret.

Vil du høre hva mannen til Lillian tenker om gründereventyret, og hva som er planen for Lillifix fremover? Hør hele episoden i podkastserien SBM Starte bedrift. 

SBM-Podcast-StarteBedrift-episode-LILLIFIX.png

Starte bedrift - hakket enklere
Næringsbasen til Sparebanken Møre som består av en gjeng dyktige rådgivere med ulik spisskompetanse. Her vil du få gode råd, veiledning og hjelp til å starte egen bedrift. Her finner du også en oppstartspakke som leveres i samarbeid med Conta, og mye annen nyttig informasjon.


Starte bedrift - en podkastserie fra Sparebanken Møre
Her får du bli med bak kulissene når vi snakker med gründere på Nordvestlandet. Gründerånden på Nordvestlandet er kjent langt utenfor landegrensene. Hva er det som er så spesielt med folka som starter bedrift akkurat her, og hva skal til for å lykkes? Det skal vi prøve å finne svar på. 

Både gründere og rådgivere i Næringsbasen hos Sparebanken Møre deler erfaringer og tips som kan bidra til å gjøre din vei til egen bedrift hakket enklere. Kjenner du en lokal gründer vi bør ta en prat med? Ta gjerne kontakt med oss.

Flere artikler i kategorien Næringsliv