Gå til sbm.no
Grunderbedriftene Stø technology, Roadtech og Flowtru er klare for finalen i NÆRINGSTEFT. Foto: Tone Molnes

NÆRINGSTEFT finalistene

En av disse får en million kroner

De tre finalistene som skal kjempe om førstepremien på en million kroner i gründerkonkurransen NÆRINGSTEFT er nå kåret: Flowthru AS, Stø Technology AS og Roadtech AS.

Har du en ide som er verdt en million kroner? Slik startet gründerkonkurransen NÆRINGSTEFT, som i fjor høst tiltrakk seg 101 gründere fra hele Møre og Romsdal. Fredag stod det kun ti igjen i semifinalen i ProtoMore Næringspark i Molde.

– Alle de ti semifinalistene hadde levert sin forretningsplan til juryen. I dag fikk de ti minutter hver til å selge inn ideen til juryen, som på bakgrunn av dette valgte ut de tre som nå får gå videre til finalen, forteller Linda Rafteseth Grimstad, prosjektleder for NÆRINGSTEFT i Sparebanken Møre.

De ti semifinalistene var Agrilogg AS fra Rovde, Create View fra Molde, Currence Robotics AS fra Eidsnes, Flowthru AS fra Leinøy, JETT Technologies AS fra Frei, Luminell Drone Light AS fra Ålesund, Rauma Automasjon AS fra Innfjorden, Roadtech AS fra Øydegard, Stø Technology AS fra Hareid, SwiftVet AS fra Molde.  Det ble likevel Flowthru AS, Stø Technology AS og Roadtech AS som klarte å overbevise juryen i dag. De tre gründerbedriftene skal dermed kjempe om en million kroner i finalen, som går av stabelen 13. mars på Investorseminaret «Børs og Bacalao» i Ålesund.

– Å bli løftet fram i en slik konkurranse som NÆRINGSTEFT tar vi som en stor anerkjennelse, og gir oss motivasjon og kraft til å jobbe videre, sier Arne O. Flø, som representerer Stø Technology AS. De har utviklet en autonom undervannsfarkost som gir mer effektiv tråling, som gir bedre dyrevelferd og er mer bærekraftig for miljøet.

Flowthru AS har utviklet en innovativ teknologi for en mer effektiv fiskepumpe for landbasert fiskeoppdrett som bedrer fiskevelferd. Martin Jung Leine forteller at de også var med i konkurransen i fjor.

– Da kom vi ikke med på topp ti engang. I år stod vi sterkere. Nå har vi lært mer og kommet lenger, ikke minst takket være NÆRINGSTEFT. Det viser at det er viktig å fortsette å jobbe med en ide man har tro på, det kan faktisk føre fram, sier Leine.

Finalist OG Publikumsprisen
Nordmørsfirmaet Roadtech AS fra Øydegard kom både til finalen, og vant samtidig Publikumsprisen, der vinneren for første gang ble kåret gjennom en åpen nettavstemning. Roadtech AS sjarmerte publikum med sin nye teknologi for mer effektiv, tryggere og miljøvennlig nedsetting og opphenting av brøytestikker.

– Å komme til finalen med så tøff konkurranse fra mange dyktige folk, og på toppen av alt vinne Publikumsprisen, er over all rventning! Pengepremiene fra NÆRINGSTEFT gjør at vi kan nå målet raskere. I tillegg har vi lært enormt mye ved å delta, forteller Peder Strømsvåg fra Roadtech AS.

Til sammen kom det inn over 3000 stemmer i avstemningen, og den populære vinneren kan glede seg over en pengepremie på kr. 25.000.


Fakta om NÆRINGSTEFT:
Næringsteft er en kompetansereise og et gründerstipend for nyskapere i Møre og Romsdal i regi av Sparebanken Møre. 101 gründere har deltatt fra starten, så står vi i igjen med 10 semifinalister som skal bli til 3 finalister på fredag. Finalen går av stabelen på investorseminaret «Børs og Bacalao» 13. mars. Samarbeidspartnere: Kunnskapsparkene Vindel AS, ProtoMore AS, ÅKP AS og NTNU, samt SANDS, MRB og RACER. Les mer om NÆRINGSTEFT her

Juryen består av Mette Kamsvåg, Kristin Waagen, Gunhild Sjøvik, Bjørn Gjerde, Terje Krøvel, Monica Rolfsen, Kine Norheim, Anniken Fjelberg, Knut Flakk, Ivar Nesset. Les mer om juryen.

Flere artikler i kategorien Næringsliv