Gå til sbm.no
Sandra Pedersen og Emil Nande Sæther i Biorest AS som fokuserer på bærekraftig utvinning av marine restråstoffer.

Kan bli en verdenssuksess

Krabbeskall for hunder

Golden Ticket til årets NÆRINGSTEFT og et avfallsprodukt som kan bli gull verdt.

De unge gründerne i Biorest smilte bredt da det ble klart at de er garantert en plass blant 50 gründere som skal kjempe om Sparebanken Møres nyskaperstipend på en million kroner.

– Utrolig bra og en helt enorm mulighet. Vi er ydmyke og stolte, sier Sandra Pedersen i Biorest.

Biorest startet som en studentbedrift under NTNU i Ålesund høsten 2017. Nå tar de steget fra studentbedrift til en reell bedrift med et stort internasjonalt potensial.

Stort potensiale 
De unge gründere ble kåret til Norges nest beste studentbedrift og prisen som beste sosiale entreprenør under NM for studentbedrifter. På fylkesmessen før NM fikk de prisen for beste studentbedrift, beste samarbeid med næringslivet og studentbedriften med størst internasjonalt potensial.

Krabbeskall 
Biorest fokuserer på bærekraftig utvinning av marine restråstoffer.  Nå har de funnet en måte å utnytte krabbeskall på. Det som i dag er et avfallsprodukt kan ende som et svært så næringsrikt tilskudd i hundemat. Det markedet er enormt stort.

– I dag dumpes tonnevis med skall i sjøen i forbindelse med produksjon av krabbekjøtt. Det er helt på kanten og det kreves dispensasjon for å gjøre det. Så store konsentrerte mengder med krabbeskjell kan være skadelig for miljøet fordi det tar så lang tid å bryte det ned. Vi ønsker å utnytte restråstoffet for å redusere utslipp samtidig som vi skaper et høyverdiprodukt av avfallsproduktet som igjen kan tilsettes i et allerede eksisterende produkt, forklarer Emil Sæther.

Biorest har alt vunnet mange priser som studentbedrift og nå blir de en reell bedrift. Amalie Valde Berge, Emil Nande Sæther, Helene Hølleland, Sandra Pedersen. Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger, så nå kjører vi på.

Vinn-vinn 
Dermed tar Biorest tak i ett stort uløst problem, nasjonalt og globalt ved å ta i bruk ubrukte ressurser som kan brukes i et stort marked med god betalingsvilje. For hvem unner ikke sine kjæledyr det aller beste.

– Det gjenstår en god del forskning før vi er der vi skal være. Samtidig har vi flere muligheter og veier å gå. Vi har fått så mange gode tilbakemeldinger på det vi nå driver med at vi er fast bestemte på å kjøre på, sier Sandra Pedersen.

Biorest består i dag av unge gründere med bakgrunn fra Biomarin innovasjon og markedsføring og ledelse: Sandra Pedersen, Emil Sæther, Helene Hølleland, Katrine Tysse, Amalie Berge og Therese Jeanette Årvik. Biorest er nå en del av kunnskapsparken ÅKPs inkubator-program..

Næringsteft
De gleder seg enormt til å være med på NÆRINGSTEFT og vet at den kompetansereisen er gull verdt for gründere i startgropa. Vil du følge den dyktige gjengen i Biorest videre kan du gjøre det her.

– NÆRINGSTEFT er lagt opp som en unik kompetansereise med samlinger for faglig påfyll, motivasjon og inspirasjon, forteller bankens prosjektleder Linda Rafteseth Grimstad.

Her kan du lese alt om NÆRNGSTEFT som Sparebanken Møre arrangerer i samarbeid med kunnskapsparkene ÅKP i Ålesund, Promotore i Molde og Vindel i Kristiansund, samt NTNU i Ålesund.

Meld deg på NÆRINGSTEFT - første samling er i Fosnavåg 4. oktober, her får alle som søker mulighet til å delta.

Stikkord

NÆRINGSTEFT

Flere artikler i kategorien Næringsliv