Gå til sbm.no
Monica Finnøy Draper, rentemegler i Sparebanken Møre, er konferansier for årets investorkonferanse Børs og Bacalao som går av stabelen 8. februar

Investorkonferansen Børs og Bacalao

Donald og bacalao

En dæsj av Donald Trump og brexit vil krydre årets Børs og Bacalao konferanse

Børs og Bacalao er Sparebanken Møres egen årlige investorkonferanse som arrangeres for 11. gang den 8. februar 2017 på Norsk Maritimt Kompetansesenter.

Meld deg på årets Børs og Bacalao

På strak arm
I år er det duket for en debutant som programleder for konferansen. Monica Finnøy Draper (28) som er rentemegler i Sparebanken Møre, har tatt utfordringen på strak arm.

Draper tok sin Bachelor i Business Economics i California og Santa Barbara og deretter Master i International Money and Banking i England og Birmingham. Hun jobbet blant annet to år som analytiker i Deutsche Bank i Birmingham før hun vendte hjem til Ålesund og jobb i Sparebanken Møre.

Les også: Ålesund er perfekt

Trump og økonomisk politikk
- Søkelyset på investorkonferansen Børs og Bacalao vil blant annet bli rettet mot utsiktene for amerikansk økonomi og hvilke konsekvenser endringer i den økonomiske politikken i USA vil ha for vekstutsikten, finansmarkedene og oljeprisen. Også Brexit og andre viktige internasjonale risikofaktorer vil være tema, forteller Monica Finnøy Draper.

Uklart
Så langt har analytikere vært enige om en ting når det gjelder hva slags økonomisk politikk TV-stjernen, forretningsmannen, eiendomsutvikleren, hotellkongen og nå USAs nye president Donald Trump, vil føre:

- At det foreløpig synes uklart hva Trump egentlig mener om økonomisk politikk.

På konferansen er det sjeføkonom i Sparebanken Møre, Inge Furre, som vil ta for seg hvordan USA og Donald Trump sin politikk kan påvirke makroøkonomiske forhold fremover, både i USA og globalt.

Gjedrem og Hexagon
Det faglige innholdet på investorkonferansen er også knyttet til presentasjoner fra børsnoterte selskaper.

Innledere på konferansen blir blant andre konsernsjefen i Hexagon Composites, Jon Erik Engset. Hexagon er global markedsleder for lette komposittbeholder for oppbevaring og transport av gasser under trykk.

Tidligere sentralbanksjef i Norges Bank og finansråd Svein Gjedrem kommer, det gjør også Trond Omdal som er Oljeanalytiker i Pareto. Trond Moldskred er leder for Aktiv Forvaltning i Sparebanken Møre Markets. Aktiv Forvaltning har tre milliard i forvaltningskapital. Moldskred vil komme med spesifikke sektor- og aksjeanbefalinger for 2017 i sin presentasjon.

Bacalao
De som deltar på Børs og Bacalao er hovedsakelig investorer, lokale næringslivsledere i Møre og Romsdal og andre som aktivt følger med på verdiskapingen i fylket vårt. Det er ventet rundt 370 deltagere.

Etter presentasjonene inviteres alle deltagerne på et utsøkt bacalao – et måltid som regnes som en sikker vinner blant børsfolket på konferansen.

Flere artikler i kategorien Næringsliv